Kampus projesi beni heyecanlandırıyor

Çerkezköy’e yeni atanmasına rağmen sıcakkanlı kişiliği ve eğitime olan duyarlılığı ile tüm ilçe halkının gönlüne taht kuran Kaymakam Metin Kubilay, önceki gün bin 187 öğrencisiyle 2

GÜNDEM 20.09.2013 11:49:00 0
Kampus projesi beni heyecanlandırıyor
ÜNİVERSİTE BULUNDUĞU YERE ZENGİNLİK KATAR
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Müdür Yardımcıları Özlem Göksel ve Metin Taşkın tarafından kapıda karşılandı. 2013-2014 Akademik Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulunan Metin Kubilay, “İlçede bin 187 üniversite öğrencisinin bulunması, sosyal ve ticari hayata büyük zenginlik katıyor. Bu katkıyı daha da arttırmak için, biz de elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. Üniversitenin bulunduğu yerleşim yerinin kalkınmasında önemli rol oynadığının altını çizen Kubilay, tüm ilçe halkının Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu sahiplenmesi gerektiğini ifade etti.
 
YENİ ATILIMLARA OLANAK SAĞLAYACAK
Veliköy’de yapımı devam eden Yüksekokul inşasının ve kampus projesinin kendisini heyecanlandırdığını belirten Metin Kubilay, “Kampus projesi, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi ve yeni atılımların gerçekleşmesine imkan sağlayacaktır” dedi. Kaymakam Metin Kubilay’a konuşmasının sonunda, ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş tarafından ÇEMYO Rozeti ile yüksekokulun kuruluşunun 15. Yılı dolayısıyla bastırılan ‘özel pul’ hediye edildi.
 
BİN 187 ÖĞRENCİYE 14 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
ÇEMYO’da bin 187 öğrenciye 14 öğretim görevlisi ile akademik eğitim verildiği söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş ise “Yüksekokulumuz bünyesinde ikinci öğretimlerle birlikte 9 ayrı program bulunuyor. Bunlardan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Lojistik Programımız, hem gündüz hem de gece programına öğrenci kabul ediyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Tekstil Teknolojileri ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programımızın ise sadece gündüz programları bulunuyor” dedi.
 
YENİ AKADEMİK YILA YENİ BİNADA GİRECEĞİZ
Veliköy’de yapımı devam eden ÇEMYO’nun yeni binalarının Veliköy Belediyesi tarafından NKÜ’ye tahsis edilen 118 dönümlük alana yapıldığını belirten Buluş, “Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek projeyi yakından takip edip, gereken desteği sağlıyor. Önemli bir aksilik yaşanmaması halinde, seneye Yeni Akademik Yıl’a yeni binada girmeyi hedefliyoruz. Yeni yerimizde, inşallah daha ferah bir ortamda, öğrencilerimizle bilgi paylaşımı imkanı bulacağız. Öğrencilerimiz, şuan için eksikliğini hissettikleri kampus havasını yeni yerimizde fazlasıyla yaşama fırsatı bulacak” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ