ÇEMYO yeni akademik yıla 1187 öğrenciyle merhaba diyecek

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ercan Buluş yaptığı açıklamada, 2013-2014 Akademik Yılı açılışını bugün yapacaklarını belirtti.

GÜNDEM 18.09.2013 00:13:00 0
ÇEMYO yeni akademik yıla 1187 öğrenciyle merhaba diyecek
9 AYRI PROGRAM
ÇEMYO bünyesinde ikinci öğretimlerle birlikte 9 ayrı program bulunduğunu kaydeden Ercan Buluş, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Lojistik Programı’nın hem gündüz hem de gece programına öğrenci kabul ettiğini ifade etti. Buluş, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Tekstil Teknolojileri ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının ise yalnızca gündüz programına öğrenci kabul ettiğini belirtti.
 
ÖĞRENCİ SAYIMIZ BİN 250’Yİ BULUR
2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen kayıt döneminde, 332 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Buluş, “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümüne 37, Büro Yönetim ve Yönetici Asistanlığı ikinci öğretime 11, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne 43, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü ikinci öğretime 35, Lojistik bölümüne 53, Lojistik ikinci öğretime 54, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı bölümüne 41, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne 32 ve Tekstil Teknolojileri bölümüne ise 27 öğrenci katıldı. Bu yıl okulumuzda eğitim görecek öğrenci sayısı, bin 187’ye yükseldi. Bu rakamın, Ekim Ayı’nda, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmelerle bin 250’yi bulacağını öngörüyoruz” dedi.

DİĞER AKADEMİSYENLERİNDEN DE YARARLANIYORUZ
Öğrencilerin bugünden itibaren Çerkezköy’e geleceğini dile getiren Buluş, “Bu durum, Çerkezköy’deki ticari hayata da önemli bir hareketlilik katacak. Ayrıca yıl içerisinde, düzenleyeceğimiz değişik aktiviteler ile Çerkezköy’deki sosyo-kültürel yaşama da renk katacağız. ÇEMYO’da kadrolu 14 akademisyen bulunuyor. Ancak, ihtiyaç hissedilen alanlarda, ilçemizdeki uzmanlardan ve NKÜ’nün diğer akademisyenlerinden de yararlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYI AVUÇLARIMIZIN İÇİNE ALIYORUZ
Öğrencilerin, ÇEMYO’ya kaydolarak ülkenin aydınlık geleceğini akıl ve bilim yolunda oluşturmak ve çağdaş dünyada yer almasında katkıda bulunmak gibi bir görev için ilk adımı attıklarını söyleyen Buluş, “Hepimiz kendi çevrelerimizi aşıp, dünyayı avuçlarımızın içine alıyoruz. Farklı beklentilere ve hedeflere yöneliyoruz. İnanıyoruz ki 21. yüzyılda gençlerimizin en iyiyi yapma yolundaki mücadelesi sizler için rehber olacaktır. Eğitim ve sorumluluğumuz doğrultusunda karşılaştığınız her sorunu Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda demokratik, bir hukuk devleti olan Türkiye için sevgiyle aşacağınıza inanıyor Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu camiası ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek adına Üniversitemize ve Yüksekokulumuza hoş geldiniz diyorum. 2013-2014 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber/Gökhan TEKER