Milletvekilinden beklenmeyecek gaf

Çerkezköy’de, Müjgan- Serkan Karagöz Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi’nin resmi açılış törenin de gerçekleştirildiği İlköğretim Haftası kutlama programına Ak Parti Tekirdağ Milletv

GÜNDEM 17.09.2013 00:29:00 0
Milletvekilinden beklenmeyecek gaf
2013-2014 eğitim öğretim dönemi İlköğretim Haftası, tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Müjgan- Serkan Karagöz Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi’nin resmi açılış töreni de yoğun katılımla gerçekleştirildi.
 
İŞİMİZ DAHA BİTMEDİ
İlköğretim Haftası kutlamaları Müjgan- Serkan Karagöz Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi’nde dün saat 11.00’da başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul öğrencilerinden Muhammet Eryiğit, ‘Açıldı Okulumuz’ adlı şiirini okudu. Törende konuşan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, “2009 yılında temeli atılan okulumuz, birçok zorluklardan sonra 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime başladı. Okul açıldı fakat bizim işimiz daha bitmedi” dedi. Eğitim gönüllüleri olarak her zaman eğitimin içinde olacaklarını söyleyen Karagöz, “Bize böyle hayırlı bir okul açmayı nasip ettiği için Allah’a şükürler olsun”dedi ve okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
DEMOKRATİK BİR EĞİTİM SİSTEMİ OLUŞTURACAĞIZ
Tekirdağ’daki öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında bilgilendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise “Tekirdağ’da 155 bin öğrencimiz ve 7 bin 913 öğretmenimiz bugün ders başı yaptı. Bir hafta önce okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimizi uyum programına almıştık. Biz eğitimciyiz, çocuk yetiştiriyoruz. Görevimizin bilincinde ve şuurundayız” dedi. İşler yeni eğitim öğretim döneminde de velilerle birlikte demokratik bir eğitim sistemi oluşturmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

27 OKULUN İHALESİ YAPILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, velilerin öğretmenlere güvenmeleri gerektiğini belirterek, “Onlar her çocuğun özel becerilerini keşfedecek ve ona göre projeler üretecek kişilerdir” dedi. Öğrencilerin kılık kıyafetine ilişkin velilere yönelik anket düzenleneceğini kaydeden İşler, “Her okulda anket sonucuna göre okul kıyafeti ya da serbest kıyafet uygulamasına karar verilecek. O
GS ile ilgili de velilerimizi bilgilendirmek amacıyla 5 bine yakın el broşürü hazırladık. Mayıs 2013’ten itibaren 27 okulumuzun Fatih Projesi kapsamında ihalesini yaptık. Geçtiğimiz yıl da 3 okulun ihalesi yapılmıştı” dedi. İşler konuşmasının sonunda Bakanlık tarafından ilimize gönderilen 1 milyon 875 bin 195 kitabı okullara dağıttıklarını söyledi.
 
ÇIKARDIĞIMIZ YASALARLA ONLARI İNSAN YERİNE KOYDUK
Ülke genelinde 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, “Engelli olmak kimsenin elinde olan bir şey değil. Ama onlara saygı duymak hepimizin görevidir. Engelliler konusunda toplumumuzda önyargılar vardı. Engelli kardeşlerimiz evlerinden dışarı çıkamıyorlardı” dedi. Konuşmasında büyük bir gafa imza atan Ziyaeddin Akbulut, “Çıkardığımız engelliler yasasıyla onları insan yerine koyduk, adam yerine koyduk” dedi.
 
HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR
Engellilerin Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi’nde özel bir eğitime tabi tutulduğunu kaydeden Akbulut, “Engelliler topluma kazandırılmalıdır. Herkes bir engelli adayıdır” dedi. Son 10 yılda bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarıldığını ifade eden Akbulut, Ak Parti’nin insana ve eğitime verdiği değerin ortada olduğunu söyledi. Cumhuriyet döneminde 3 bin 500 derslik yapıldığını, son 8-9 yılda ise 2 bin 500 derslik yapıldığını kaydeden Akbulut, “Tekirdağ’a bin 150 öğretmen atandı. İlimizde öğretmen açığı minimum seviyededir. Eğitim öğretim dayatma ile oluyordu. Artık okul kıyafetini bile veli seçiyor” dedi. Akbulut konuşmasının sonunda , 4+4+4 eğitim sisteminin Cumhuriyet tarihinin en önemli milli reformu olduğunu öne sürdü. 
 
ASIL GÖREV BUNDAN SONRA BAŞLIYOR
Refah ve huzur içinde yaşayan bir toplumun, kaliteli eğitimle yetişen bireylerle oluşturulabileceğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Bilgi ile her şeyin üstesinden geleceğine inanan bireyler için yapılan yatırımlar, en değerli yatırımlardır. Eğitime ayrılan bütçe ne kadar fazla olursa, ihtiyaçlar da o kadar çabuk karşılanır” dedi. Eğitim konusuna hayırsever vatandaşların da büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Yemişçi, “Serkan-Müjgan Karagöz çifti bu okulu yaptırdı ama asıl görev bundan sonra başlıyor. Ben o görevi hassasiyetle yapacaklarına inanıyorum” dedi. Yemişçi’nin konuşmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından Serkan-Müjgan Karagöz çiftine plaket takdim edildi.
 
TATİL BİTTİ
23 yıllık idarecilik hayatında hayırseverler tarafından yaptırılan pek çok okulun açılış törenine katıldığını belirterek konuşmasına başlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ise ilk kez hayırseverler tarafından engelliler için yaptırılan bir okulun açılış törenine katıldığını ifade etti. Herkesin zengin olabileceğini söyleyen Yerlikaya, “Asıl zengin, okul yaptırmak gibi hayırlı işlere imza atandır. Diğeri sadece malının bekçisidir” dedi.  Tatilin bittiğini söyleyen Yerlikaya, 17 milyon öğrenci ve 800 binden fazla öğretmenin büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 150 bin 656 olan öğrenci sayımız bu yıl 155 bine ulaştı. Şehrimize 1153 yeni öğretmen geldi. Bu, Tekirdağ tarihinde bir ilktir. Bu öğretmenlerin 693 tanesi ilk atama. Öğretmen açığımız yok denecek kadar az. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığımız da teşekkürü hak ediyor” diye konuştu.
 
BOYNUNUZUN BORCUDUR
Tekirdağ’da 241 okulun depremselliği ile ilgili çalışmaların tamamlandığını kaydeden Yerlikaya, “Güçlendirme yapılması gerekenlerin ihalelerini yapacağız. 12 yeni okulumuz hizmete girdi. 11 okulumuzun inşaatı devam ediyor” dedi. SBS ve LYS sonuçlarını beklediğini ifade eden Yerlikaya, “Geleceğimiz sizsiniz. Bizler sizlere güveniyoruz. Bu sıra günlerinizin kıymetini bilin. Hayat bir sınavdır. Beşikten mezara kadar eğitim şart” dedi. Öğretmenlere de seslenen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Öğretmenlik gibi kutsal ikinci bir meslek daha yok. Sizler yıldızsınız. Bizler yıldızlara bakıp yolumuzu tespit ettiğimiz gibi size bakarak yolumuzu buluyoruz” dedi. Konuşmasının sonunda velilere de seslenen Yerlikaya, “Çocuklarınızla birlikte okula kayıt yaptırıyorsunuz. Okul aile birliği yönetimine katkı sağlayın. Ailelerin desteğinin olduğu okullarda başarı da artar” dedi. Okul idarecilerini işlerinin hakkını vermeleri konusunda uyaran Yerlikaya, “81 il içinde 17 bin öğrenci ve 8 bin öğretmeni en iyi şekilde idare etmek boynunuzun borcudur” dedi.
 
PROGRAM GÖSTERİLERLE DEVAM ETTİ
Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Gösterinin ardından okulun resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış ve pasta kesiminin ardından okulu gezen Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı. Düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Eski Kaymakamı ve Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Mehmet Danyeli ve yönetim kurulu üyeleri, ÇTSO meclis Başkanı Taha Ülker, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, ÇTSO Kurucu Başkanı Ömer Kılınç, Çerkezköy İŞKUR Şube Müdürü Ercan Sözen, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, Çerkezköy Vergi dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ-Kübra AŞIK