“Amatör ligden süper lige çıktık”

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut dün Çerkezköy’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

GÜNDEM 11.09.2013 08:34:00 0
“Amatör ligden süper lige çıktık”
İLK ZİYARET KAYMAKAM KUBİLAY’A
Ak Partili Tekirdağ Milletvekili Akbulut’un ilçemizdeki ziyaretleri kapsamındaki ilk durağı Çerkezköy Kaymakamlığı oldu. Akbulut burada Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından kapıda karşılandı. Çerkezköy’de son zamanlarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Akbulut, “Yeni hastanemiz için ihale yapıldı. Adliye binamızın inşaatı tamamlandı. Tüm bunların yanında Belediye Başkanımız Ali Ertem öncülüğünde Çerkezköy Belediyesi çok başarılı çalışmalara imza atıyor” diye konuştu. 
 
AÇILIŞLARA BAKAN DA KATILABİLİR
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte ilçe sayısının 11’e yükseldiğini anımsatan Akbulut, Tekirdağ halkının idareye karşı oldukça saygılı bir halk olduğunu ifade etti. Büyükşehir yapılanması ile birlikte Kapaklı’nın Çerkezköy’den anımsatan Akbulut, “16 Eylül Pazartesi günü Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Engelliler Yaşam Evi’nin ve Müjgan-Serkan Karagöz çifti tarafından yaptırılan Müjgan-Serkan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu’nun resmi açılış töreni yapılacak. Bu törenleri bakanlarımızdan birinin katılımı ile gerçekleştirebiliriz” dedi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ziyaeddin Akbulut ve beraberindeki Ak Parti heyetini kapıya kadar uğurladı. 
 
VATANDAŞ BİZİM HER ŞEYİMİZ
Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut’un bir sonraki durağı ise Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi oldu. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe tarafından kapıda karşılanan Akbulut, ilk olarak kooperatif binasının konferans salonunu inceledi. Konferans salonunun güzelliğine dikkat çeken Akbulut, “Buradan herkes faydalanabilmeli. Cüzi rakamlarla nikah, dernek toplantıları gibi etkinlikler için kullandırılarak halka açılmalı. Sonuçta tüm kurumlar vatandaş için var. Vatandaş bizim her şeyimiz” dedi.  
 
13 MİLYON 500 BİN TL’LİK KREDİ KULLANDIRDIK
Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ise kooperatif binasının 7 kattan oluştuğunu, üst katlardaki odaların kiraya verilerek odanın masraflarının karşılandığını ifade etti. Kooperatif olarak bugüne kadar toplam 13 milyon 500 bin TL’lik kredi kullandırdıklarını söyleyen Yaztepe, son zamanlarda kredilerin geri ödemesinde sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Akbulut ise bu sıkıntıların, ekonomideki dalgalanmadan kaynaklanmış olabileceğini, geri ödemelerin kısa süre içinde normale döneceğini ifade etti.
 
DÜZGÜNEL’İ TEBRİK ETTİ
Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy’deki ziyaretlerinde Ziyaeddin Akbulut’a eşlik eden heyette yer alan Ak Partili
Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel’e Belediye Başkan Aday Adaylığı için hayırlı olsun temennisinde bulundu. Düzgünel’in aday adaylığını ilk kez duyduğunu belirten Akbulut, “Medeni cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. İnşallah hakkınızda hayırlısı neyse o olur” dedi. Akbulut ve beraberindeki Ak Parti heyeti Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ziyaretinin ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. 
 
MAAŞLAR ÇOK DÜŞÜK
Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na giderken yolda gördüğü vatandaşlarla ve esnafla sohbet etmeyi de ihmal etmeyen Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköylülerin sıkıntılarını dinledi. Asgari ücretin düşük olduğunu belirten Çerkezköylü Cemil Çelik, “Maaşlar çok düşük. İkramiye ve diğer sosyal haklardan da faydalanamıyoruz. Bunun yanında kiralar ise çok yüksek. Geçinemiyoruz” diyerek Akbulut’tan konuyla ilgilenmesini istedi. Evinin icralık olduğunu söyleyen Yaşar Tanar ise Akbulut’tan yardım talebinde bulunurken, bazı yükümlüler de öğlene kadar devlete çalıştıklarını belirterek, geçimlerini sağlayabilmek amacıyla kendilerine öğleden sonra çalışabilecekleri bir iş imkânı sunulmasını talep etti.
 
BÜYÜKŞEHİR EHİL ELLERE EMANET EDİLMELİ
Vatandaşların dilek ve şikâyetlerini tek tek dinleyen Akbulut elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Akbulut daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. Akbulut ve beraberindeki heyet, Oda Başkanı Ali Bozdağ tarafından karşılandı. Büyükşehir’in Tekirdağ için hayati bir mesele olduğuna vurgu yapan Akbulut, “Tekirdağ’ın gelecek 30-40 yılını ilgilendiren bir olay. Temel nasıl atılırsa bina da öyle gider. Bunun için Büyükşehir Belediyesi’nin ehil ellere emanet edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
TEKİRDAĞ’A RAYLI SİSTEM GELEBİLECEK
Bugüne kadar Tekirdağ’a büyük hizmetler yapıldığını söyleyen Akbulut, “Tüm bu hizmetler Büyükşehir ile birlikte adeta taçlandırılmış oldu” dedi. Vatandaşların Büyükşehir’in getiri ve götürülerinin ne olacağına dair sorular sorduğunu kaydeden Akbulut, “Tekirdağ Büyükşehir olarak adeta amatör ligden süper lige yükselmiş oldu. Büyükşehir sayesinde Tekirdağ’ın tüm ilçeleri arasında raylı sistem de oluşturulabilecek” dedi.  
 
SON KARARI VATANDAŞ VERECEK
Son 15 gündür tüm ilçeleri ziyaret ettiğini belirten Akbulut, “Ziyaretlerimde vatandaşlarımıza özellikle Büyükşehir’in nimetlerinden bahsediyorum. Nihayetinde son kararı vatandaş verecek. Biz de buna saygı duyacağız” dedi. Türkiye’nin 2020 olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma şansını son anda yitirdiğini anımsatan Akbulut, “Bu duruma sevinenler oldu. Çok yadırgadım. Böylesi bir organizasyonda birlik olmayacağız da nerede birlik olacağız? Bu Ak Parti ya da Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Ülke meselesidir. Eğer olimpiyatlar Türkiye’de yapılsaydı, 13.5 milyarlık yatırım yapacaktık. Bunun ülkemize geri dönüşü ise 50 milyar civarında olacaktı” açıklamalarında bulundu. 
 
ZİYARETE ERTEM DE KATILDI
Ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Ali Bozdağ, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için inşallah el birliği ile doğru bir seçim yaparız. İnşallah ilimiz ve Çerkezköyümüz için hayırlısı neyse o olur” temennisinde bulundu. Akbulut’un Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de katıldı.
 
TEKİRDAĞ HALKI EMANETİ EHLİNE VERMEK ZORUNDA
Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretinin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Ziyaeddin Akbulut ve Ak Parti heyeti burada ÇTSO Başkan Vekili Mehmet Danyeli, Başkan Yardımcısı İsmail Akın ve oda üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Buradaki konuşmasında da ağırlıklı olarak Büyükşehir’in getirilerinden bahseden Akbulut, “Büyükşehir ile birlikte kalkınma çok dengeli olacak. Köyler de bu kalkınmadan diğer tüm ilçelerle aynı oranda faydalanacak. Bu esnada ilçe belediye yönetimleri de görevlerine devam edecek. Fakat Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir ilçe belediyesi anlaşmazlığa düşerse Büyükşehir daima haklı sayılacak. Bu nedenle tüm Tekirdağ halkı emaneti ehline vermek zorundadır” diye konuştu.   
 
TOBB, TSO’YA SICAK BAKMIYOR
Konuşmasında Tekirdağ’da kurulması planlanan Sanayi Odası konusuna da değinen Akbulut, “Ne TOBB yönetimi ne de hükümetimiz sanayi odasının kurulmasına sıcak bakmıyor. Hükümetimiz odaları birbirinden ayırarak zayıflatmak istemiyor. ÇTSO ilçenin en önemli STK’sıdır. İstihdamda ve ekonomide önemli katkıları olan bir kurumdur” dedi. Sanayi Odası kurulması için ildeki bütün sanayi kuruluşlarının merkezlerini İstanbul’dan Tekirdağ’a taşıması gerektiğini kaydeden TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz ise “Bizim en büyük sıkıntımız ilçemizin ticaret hacmini genişletememektir. Birçok sanayi kuruluşunun fabrikaları burada fakat merkezleri il dışında. TSO’nun kurulabilmesi için bu durumun düzeltilmesi gerekiyor” dedi.
 
KIZILPINAR VE VELİKÖY’DE DE ZİYARETLERDE BULUNDU
ÇTSO’dan sonra Kızılpınar ve Veliköy’de de bir takım ziyaretlerde bulunan Ziyaeddin Akbulut bu ziyaretlerinde de vatandaşlara Büyükşehir’in öneminden ve Ak Partili belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerekliliğinden bahsetti. Akbulut’a ziyaretlerinde Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Belediye Başkan Aday Adayları Habip Bilgin ve Aynur Düzgünel ile Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ