Minikler için ‘uyum’ zili çaldı

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber Çerkezköy ve Kapaklı’da da anaokulu öğrencileri ve birinci sınıflara yönelik uyum eğitimi verilmeye başlandı. İlk kez bu yıl okula gi

GÜNDEM 10.09.2013 08:52:00 0
Minikler için ‘uyum’ zili çaldı
UYUM EĞİTİMİ BAŞLADI
İlköğretim 1. sınıf ve anasınıf öğrencileri okulların açılmasıyla aileleri ile birlikte okullarına gitti. İlkokul birinci sınıf öğrencileri kayıt yaptıran öğrenciler dün babaları ve anneleriyle beraber sabah saatlerinde okulun yolunu tuttu. Okulun bahçesine girdiklerinde heyecanlı olan minikler daha sonra öğretmenleriyle beraber sınıflarına geçti.
 
RESİM YAPIP OYUN OYNAYACAKLAR
Uyum eğitimi kapsamında öğrenciler velileriyle okula gelebilecek. Öğretmenler bu hafta içinde, öncelikle varsa çocukların okul fobilerini yenmeleri için çalışacak, sosyal ve kültürel etkinliklere, eğitsel oyunlara, müzik etkinliklerine, resim çalışmalarına da yer verilecek.
 
VELİLER DE BİLGİLENDİRİLECEK
Uyum eğitiminden veliler de yararlanacak. Veliler, çocuklarının eğitimi konusunda daha duyarlı olmaları, öğrenciyi tanımaları konularında bilgilendirilecek. Ayrıca velilere okul, öğrenci ve veli ilişkisi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılar ve velilerin alabileceği tedbirler konularında da bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Çocukların okula uyumlarını kolaylaştırabilmek için uygun ve gerekli görülen zaman ve şartlarda veliler sınıf ortamına alınabilecek. Çerkezköy Zübeyde Hanım Anaokulu’nda da 185 öğrenci ile eğitime başlandı.  Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sebahat Uslu, sabah ve öğle olmak üzere ikili eğitim verdiklerini belirtti.
 
Haber / Asim YAVUZ