Avrupa’ya giriş-çıkış durdu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullandığı Pol-Net bilişim ağı sistemi arıza yapınca, Edirne'deki 4 gümrük kapısından ülkeye giriş ve çıkış yapılamadı. İşlemlerin yapıla

GÜNDEM 6.09.2013 09:46:00 0
Avrupa’ya giriş-çıkış durdu
PASAPORT KONTROL İŞLEMLERİ YAPILAMADI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullandığı Pol-Net bilişim sisteminin dün saat 13.00 sıralarında arıza yapması nedeniyle pasaport kontrol işlemleri yapılamadı. Bu nedenle karayoluyla Türkiye'den Avrupa'ya çift yönlü giriş ve çıkış yapılamıyor. Arıza nedeniyle Kapıkule gümrük sahasının içi doldu, dışarı da ise 3 kilometre küçük, 4 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Duruma isyan eden sürücüler, durumu araçlarının klaksonlarına basarak protesto etti. Arıza nedeniyle Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da yoğunluk oluştu.
 
ARIZA GİDERİLDİĞİNDE İŞLEMLER BAŞLAYACAK
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Pol-Net ağındaki arızadan dolayı Türkiye genelindeki bütün kapılarda hava ve deniz dahil giriş çıkışlarda işlem yapılamadığını ifade ederek “Arızadan dolayı işlem yapılamıyor. Genel müdürlük içerisindeki işlemlerde yapılamıyor. Ne kadar devam edeceği konusunda bilgimiz yok. Arıza giderildiğinde işlemler başlayacak” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ