Tekirdağ ve Çerkezköy’ün tanıtılması için büyük bir fırsat

3-6 Ekim tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ‘Tekirdağ Tanıtım Günleri’ öncesi Çerkezköy Kaymakamlığı’nda toplantı düzenlendi.

GÜNDEM 5.09.2013 08:28:00 0
Tekirdağ ve Çerkezköy’ün tanıtılması için büyük bir fırsat
KUBİLAY BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
Dün saat 11.00’da Çerkezköy Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kızılpınar Belediye Başkan Vekili Nevzat Teker, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Ruan Tanıtım Organizasyon sahibi Canan Karavit ile yetkililer katıldı.

“TANINMASI AÇISINDAN FIRSATTIR”
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay toplantıda yaptığı konuşmada “3-6 Ekim tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde yapılacak Tekirdağ Tanıtım günlerinin toplantısını gerçekleştiriyoruz. Yetkililerimiz bundan önceki günlerde Tekirdağ’ın ilçelerinde bunlarla ilgili çalışmalar yapılmış ve buna benzer çalışmaların burada yapılmasını talep ettiler. Ben katalogu inceledim ve yoğun bir program olduğunu görüyorum. Bu programın Tekirdağ ve Çerkezköy’ün tanınması bakımından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bütün kurumların da birlikte hareket etmelerini temenni ediyorum. Bu amaç doğrultusunda da başarıya ulaşacaklarına inanıyorum. Uğraşılıp da yapılması zor olan bir fırsatı kaçırmamak gerekiyor. Sizlere bu yolda başarılar diliyorum” dedi.
 
“MUTLULUK DUYACAĞIZ”
Merkezi Ankara’da olan Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül de Tekirdağ’ı Ankara’da ve Türkiye genelinde tanıtmak için yapılacak etkinlikte Çerkezköy gibi Tekirdağ’ın en büyük ilçesini de aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederek  “Tekirdağ’ı yöresel lezzetleri, kültürü ve halk oyunları ile ülke genelinde tanıtacağız. Sağlık Bakanımız, Kültür Bakanımız ve Avrupa Birliği Bakanımız tanıtım günlerimize katılacaklar” dedi.
 
“DESTEK İSTİYORUZ”
Bu projeyi Tekirdağ ve ilçelerinin desteği ile yaptıklarını ifade eden Akgül “Bugün bizleri kabul eden Kaymakam Metin Kubilay’a teşekkür ediyoruz. Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyorum. Sizlere Ankara’da yaşayan Trakyalılardan selam getirdik. Çerkezköy’ü kültürü yöresel değerleri, ekonomik değerleri, coğrafyası mutfağı ve en önemlisi sanayisi ile tanıtmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu tanım günlerinde Çerkezköy de olsun. Bu tanıtımda bizlere destek olun. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya, milletvekillerimize ve yerel yöneticilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ANLATMADIĞIMIZ YER KALMAMIŞTIR”
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri Tekirdağ tanıtım günlerinde amaçlarının doğru ve güzel etkinlik çıkarabilmek olduğunu belirten Ruan Tanıtım Organizasyon sahibi Canan Karavit “Bizim bütün mücadelemiz budur. Tekirdağ’a bağlı ilçelerde, gezmediğimiz, kendimizi anlatmaya çalışmadığımız bir yer kalmadı. Bunun nedeni sadece bütünlük teşkil etmektir. A’dan Z’ye Tekirdağ ve ilçelerine en doğru şekilde Ankara’da yaşayan halka ve Tekirdağ’dan ayrılarak Ankara’ya yerleşmişlerin özlemlerini gidermek istiyoruz. Ayrıca bu projede yeni iş bağlantıları da oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“TEKİRDAĞ’I YAŞATMAK İSTİYORUZ”
Ticarette hareketlilik sağlamak istediklerini belirten Karavit “Ankara Kültür Merkezi’nde bütün illerin tanıtım günleri gerçekleşmiştir. Farklı şehirlerden gelen insanlar da kültürel etkinlikleri görmek istiyorlar. Kültür Bakanlığı da bu projeye destek veriyor. Onun bir ürününün satılabilir olduğunu gördüğünde bunu uluslar arası platformda taşımak durumundadır. Bizim için el sanatçıları çok kıymetlidir. Çünkü onlar bir emek veriyorlar ve bu yaptıkları işin emeğinin karşılığı çok az alıyorlar” ifadesini kullandı.

“SANAYİCİLER İLE BİRE BİR KONUŞUN”
Bu toplantıda çıkarılması gereken sonucun Tekirdağ olması gerektiğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan ise “Tekirdağ’ı tüm yönleri ile incelemenin kurgusu olmalıdır. Bu bölgede bir sanayi vardır. Bu projede işin içine profesyonel sanayi girdiği zaman olaya da profesyonelce yaklaşmak gerekiyor. Bazı firmalar yer almayacağını da belirtiyorlar. Onlarla birebir konuşup buluşulması gerekiyor. Sizlerin Ankara’da nasıl bir tanıtım yapacağınızı sanayicilerimiz bilmiyorlar. Tanıtımını iyi yapmanız gerekiyor. Beklenti olarak firmalarla irtibat sağlamada yardımcı oluruz. Organize Sanayi Bölgesi Tüzel kişiliği olarak bunu biz de değerlendiririz. Yönetim ile değerlendirip bizde stantta bulunabiliriz yada sponsor olabiliriz diyebiliriz. İlk yönetim kurulu toplantımızda bunu değerlendireceğiz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ