“Biz büyük bir ülkeyiz”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya eşi Hatice Nur Yerlikaya ile beraber 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yılı kutlamaları çerçevesinde, Ramada Otel’de bir resepsiyon verdi.

GÜNDEM 1.09.2013 20:00:00 0
“Biz büyük bir ülkeyiz”
RAMADA OTEL’DE YAPILDI
Önceki akşam 20.00 ile 22.00 saatleri arasında Ramada Otel'de düzenlenen Zafer Bayramı resepsiyonunda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 5.Kolordu Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tekirdağ 8. Mekanize. Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı Op .Dr. Adem Dalgıç, Özel İdare Genel Sekreteri Sek. Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Kapaklı Kaymakamı Aslı Ayanoğlu Kuzulu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali yardımcıları Mahmut Yıldırım, Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Ahmet Büyükçelik, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Orhan Perçinoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, MHP İl Başkanı Enes Kaplan, Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, Barbaros Belediye Başkanı Fikret Yılmaz, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, ASKF Başkanı Mehmet Kaya, AFAD İl Müdürü Recep Erol, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mahmut Kotan, Valilik Basın Müdür Vekili Aysel Erkmen, şehit aileleri ve gaziler, muhtarlar, valilik protokolüne bağlı kurum müdürleri, basın mensupları  ile özel davetliler katıldılar.
 
“BİZLERE ARMAĞAN ETMİŞTİR”
Resepsiyonda, Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya; Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, 5. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Tahir Bekiroğlu, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve eşi Düriye Erkek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve eşi Münevver Dalgıç ile birlikte tebrikleri kabul ederken, gecede konuşan Vali Ali Yerlikaya; “Bugün, tarihi bir günün yıldönümünü yaşıyoruz. Milletler hayat kaynaklarından biri olan tarihlerinden güç alarak geleceklerini inşa ederler. Şehrin valisi olarak gururla iftihar etmek isterim ki; atalarımız her karışı için uğrunda büyük bedeller ödeyerek, vatanımızı ve beraberinde şanlı bir tarihi bize armağan etmişlerdir” dedi.
 
 
“BİR KEZ DAHA KANITLAMIŞTIR”
Vali Yerlikaya konuşmasının devamında; zaferlerle dolu Ağustos ayında, Malazgirt’ten Büyük Zafer’e kadar birçok tarihsel dönüşüme de vesile olan savaşın, bu ayda kazanıldığını ifade ederek “1071 Malazgirt’ten 30 Ağustos Zafer bayramına kadar olan bütün savaşlar hep bu aylarda kazanılmıştır. Türkiye daha önce yok olacak denilirken, üzerinde planlar yapılırken adeta uçurumun kenarından dönmüş, işgalden kurtulmuş, kendisine büyük hedefler çizerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemeye başlamıştır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ordu millet dayanışmasının en ulvi örneğini bizlere göstermiş; 30 Ağustos zaferi bağımsızlık inancının vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını ve tüm dünya açısından imkansız görünen zamanda bir kez daha kanıtlanmıştır” diye konuştu.
 
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN”
91 yıl önce büyük zaferi kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazileri minnet ile anan Yerlikaya “Ruhları şad olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerini, kahraman ordumuzu, mehmetçiğimizi yürekten selamlıyorum. Kalben tebrik ediyorum. Ordumuzun gücünü Allah daima artırsın. İçte ve dışta onun kuvveti düşmanlarına korku salsın, dostlarına sevenlerinin göğsünü kabartsın. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, hep bu gecedeki görüntü gibi;  birlikte, sevgi ve mutluluk içinde bizleri, milletimizi yaşatsın” dedi.

 
 
 
 
ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ
Resepsiyonda Vali Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte davetlilerle de tek tek ilgilendi. Programın ilerleyen bölümlerinde sahneye çıkan Blues Off Rumeli grubu Atatürk’ün sevdiği birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Vali Ali Yerlikaya’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümü ile ilgili yerel ve ulusal basının sorularını da yanıtladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
“BU ŞUURLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yerlikaya “30 Ağustos Zafer Bayramımızın
valilik olarak resepsiyonumuzda şehrimizde bir araya geldik. Programımıza bin 300 davetlimiz katıldı. Bugün çok büyük heyecan ve coşku içersindeyim. Biz burada bulunan ve bulunamayan 853 bin Tekirdağlı vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Bu güzel zaferi gerçekleştiren bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimizi ve gazilerimizi hayırla yad ediyoruz. Biz büyük bir milletiz. Aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği, işaret ettiği bu yolda çağdaş uygarlık düzeyinde en gelişmiş devleti olma ülkesinde yaşayan 75 milyon bu şuurla yolumuza devam ediyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşliği, saygıyı en uç noktada en hasbi olarak sağlıyoruz” dedi.
“GURUR DUYUYORUM”
Yerlikaya “6-7 yıllık kısa bir süre içinde Avrupa’nın altıncı büyük, dünyanın ise on altıncı büyük ekonomisine kavuştuysak, Cumhuriyetimizin 100.yılında dünyanın büyük onuncu ülkesi, kişi başına 25 bin dolar zenginlik çıtasını yakalamış olacağız. Büyük bir kentiz, tarımda örnek inavasyona açık bir kentiz. Asayiş ve huzur kentiyiz. Halkımla ve şehrimle büyük gurur duyuyorum. Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yılında ise daha büyük bir katılımla en az iki bin kişilik katılımla resepsiyonda buluşacağız” diye konuştu.
 
 
 
 
 
“BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ”
Basın mensuplarının “Geçen yılların aksine bu yıl geniş kesimlere insanlar davet edildi. Geçmiş dönemlerde bazı uygulamalar görüyorduk. Eşleri baş örtülü olanlar gelemiyordu. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz” şeklindeki sorusuna da cevap veren Yerlikaya “Bu ülke bizim. Biz hep beraber birlikte, sevgi dayanışma ülkeyiz. Geçmişte bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde nasıl büyük zaferlere imza attıysa, kalbi bir ayrılık yapmadan birbirimize aitiz ülküsü içersinde biz yolumuza devam ediyoruz. Tabloyu görüyorsunuz, memnun olmayan bir göz ışıltısı hissetmedim” dedi.

Haber / Kübra AŞIK