Terzi’den HABER’e ziyaret

CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve seçim çalışmalarını sürdüren Şerafetdin Terzi, önceki gün de Çerkezköy’e geldi.

GÜNDEM 30.08.2013 11:57:00 0
Terzi’den HABER’e ziyaret
BASIN GÜÇLÜ OLMALI
Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Terzi, Gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan Terzi, Tekirdağ’ın marka şehri olacağını ifade ederek “Basın da güçlü olmalı. Güçlü basın özgür ve tarafsız basındır. Ben basına çok önem veriyorum. Çerkezköy Tekirdağ’ın en iyi gelişen yerlerinden biri. Tekirdağ bir türlü kabuğundan çıkamamış, hep veren il olmuş. Verdiğinin karşılığını alamamış ama büyükşehir ile birlikte bu durum değişecek” dedi.
 
CHP İLE DOĞDUK
Terzi, Tekirdağ’da ilçelere ayrı muamele yapmayacaklarını vurgulayarak “Tekirdağ’ın köylerini de geziyoruz. Köylüler daha çok muzdarip. Onların sıkıntılarını da hep birlikte çözeceğiz” dedi. Beden siyasette yer aldığı ve neden CHP’yi tercih ettiği şeklindeki soruya da cevap veren Terzi “Türkiye’nin yönetim şekli cumhuriyet ve demokrasidir. Siyasetle yönetilen yerde siyaset yapmak zorundasınız. Siyasete bakış açımız bu. CHP ile doğduk ve CHP ile devam ediyoruz. Atatürk’ün kurduğu parti olması ve fikrime uygun olması da CHP’yi tercih etmemde etkili oldu. Biz CHP düşüncesi ile ülkemizi geliştireceğiz. CHP’nin doğru yolda olduğuna inandığım için CHP’deyim” şenlinde konuştu.
 
BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR
Gazeteci Şaban Kardeş de ziyaret dolayısıyla Şerafetdin Terzi’ye teşekkür etti. Basının bir milletin müşterek sesi olduğunu söyleyen Kardeş “Siz ne kadar özgürseniz biz o kadar özgür, siz ne kadar cesursanız biz o ladar cesur, siz ne kadar Müslümansanız biz o kadar Müslüman, siz ne kadar milliyetçiyseniz biz o kadar milliyetçi, siz ne kadar Atatürçüyseniz biz o kadar Atatürkçüyüz. Her başarılı gazetenin ardında saygın bir okur vardır. Çerkezköy’de ilk günlük gazeteyi çıkardığımızda ‘nasıl olacak’ diyorlardı. Ama şimdi gazete sayısı artı, radyoda saat başı dinleyicilerimize haberler veriyoruz. T Haber ile de bunu destekleyeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İLE BÜYÜK DÜŞÜNÜN
Kardeş, büyükşehir olan Tekirdağ ne kadar gelişirse Çerkezköy’ün de o kadar gelişeceğini söyleyen Kardeş “Çerkezköy sanayi bölgesi olduğu için insanların sadece beygir gücünden faydalanılıyor. Buradaki insanları kültürek etkinlikler ve sosyal donatı alanları lazım” dedi. Kardeş, “İnşallah büyükşehir ile birlikte büyük düşünürsünüz” temennisinde bulundu.
 
Haber / Gökhan TEKER