Başkonsolos Stefana Greavu’dan veda ziyareti

Romanya’nın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu, Bosna Hersek’e atanması nedeni ile Vali Ali Yerlikaya’ya veda ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 28.08.2013 09:11:00 0
Başkonsolos Stefana Greavu’dan veda ziyareti
İLK ZİYARET VALİLİĞE
Ziyarette Başkonsolos Greavu, görevde bulunduğu süre içerisinde, Türk - Rumen dostluğuna yaptığı katkılardan dolayı Vali Yerlikaya’ya teşekkür etti. Vali Ali Yerlikaya da; 2009’dan beri Romanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu görevini yürüten Stefana Greavu’yu Tekirdağ’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Başkonsolos’a yeni görevinde başarılar diledi.
 
TEKİRDAĞ’DA BULUNMAKTAN MUTLUYUM
Romanya’nın İstanbul Başkonsolosu Stephana Greavu, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı da makamında ziyaret etti.  Dalgıç’tan Tekirdağ ve Belediye ile ilgili bilgiler alan Başkonsolos Greavu, Romanya’nın Lugoj şehrini tanıtıcı kitap ve broşürleri Başkan Dalgıç’a takdim etti ve Tekirdağ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDUK
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Dalgıç da hafta sonu Romanya’nın Tekirgöl kentinde bulunduğunu hatırlatarak, “Başkonsolos hanımefendiyi Tekirdağ’da görmekten mutluluk duyduk. Romanya ile her zaman iyi ilişkiler içinde olduk. Haftasonu Romanya’nın Tekirgöl kentindeydik. Orada önemli temaslarda bulunduk. Başkonsolos hanımefendiye de ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.