Cinayet itirafına müebbet istemi

Edirne'de 8 yıl önce kaybolan ve akıbetinden bir daha haber alınamayan Ebru Koç'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan bekçi, Faruk Kosova (40) ile cinayeti gördüğünü itiraf eden eski sevgilisi SÃ?

GÜNDEM 28.08.2013 09:06:00 0
Cinayet itirafına müebbet istemi
OKULA GİDİYORUM DİYE ÇIKTI
Ebru Koç, Edirne'deki evlerinden 11 Ocak 2005 tarihinde "Okula gidiyorum" diyerek çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Koç'un eski sevgilisi SüleymanAkarçay, polisin yeniden bilgisine başvurması üzerine sorgusunda genç kızı bekçi Faruk Kosova'nın tabancayla öldürdüğünü, cesedini Meriç Nehri'ne attıklarını itiraf etti. Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda bekçi olarak çalışan evli, 40 yaşındaki 2 çocuk babası Faruk Kosova suçlamaları kabul etmedi ancak, SüleymanAkarçay ile birlikte geçen Ocak ayında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
KORKUMDAN BİR ŞEY DİYEMEDİM
 Edirne Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, Ebru Koç'un eski sevgilisi Süleyman Akarçay ile bekçi Faruk Kosova hakkında cinsel istismar suçundan 8 yıla kadar hapis, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Sorgusunda genç kızla bir süre sevgili olduğunu anlatan Süleyman Akarçay, Ebru Koç'un 2005 yılında bekçi Faruk Kosova tarafından öldürüldüğünü ve birlikte nehre attıklarını ifade ederek “Ebru ile o gün Meriç Nehri kenarında buluştuk. Bir süre oturduktan sonra ilişkiye girdik. Bu sırada oralarda dolaşan bir bekçi bizi görüp yanına çağırdı. Bizi gördüğünü söyledi ve kimlik bilgilerimizi, telefonlarımızı aldı. Elinde silah olduğu için korkup dediklerini yaptık. Bir gün sonra beni arayarak 'Kkız arkadaşını da al aynı yere gel' dedi. Ben de Ebru'yu alarak yanına gittim. Kız arkadaşımla birlikte olmak istediğini söyledi. Bu sırada aramızda tartışma çıktı ve silahlıyla Ebru'yu karnından vurarak öldürdü. Beni de kimseye söylememem için silahla tehdit etti. Cesedi yok etmek için de silah zoruyla yardım etmemi istedi. Beraber üzerindeki kıyafetleri çıkardıktan sonra ayaklarına taş bağlayarak Meriç Nehri'ne attık. Kimseye korkumdan bir şey diyemedim” dedi.
 
CESET BULUNAMADI
 Cinayetle ilgili tutuklanan Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda bekçi, evli ve 2 çocuk babası Faruk Kosova ise suçlamaları kabul etmedi ve kaybolan genç kızı tanımadığını ileri sürdü. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleriyle birlikte Meriç Nehri'nin Yunanistan Sınırı'ndaki Kazanova mevkiinde yer gösteren Süleyman Akarçay, Ebru Koç'u, Faruk Kosova'nın silahla tehdit etmesi üzerine nehre attıklarını iddia ederek, 8 yıl önce genç kızın atıldığı öne sürülen bölgeyi gösterdi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler nehre girerek arama yaptı ancak genç kızın cesedini bulamadı. İddianamede Faruk Kosova'nın o dönem Akarçay ile yaptığı telefon görüşme kayıtları ve 'cinayeti gördüm' dediği itirafları kanıt olarak gösterildi. Edirne Cumhuriyet Savcılığı Meriç Nehri'ne atıldığı öne sürülen Ebru Koç'un cesedinin bulunması için sınır komşusu olan Yunanistan ile de irtibata geçti. Ancak bu zamana kadar cesedin izine rastlanmadı.
 
Haber / Gökhan TEKER