Atatürk’ün doğduğu evi gezdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan ve geçen hafta ziyarete açılan Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi gezdi

GÜNDEM 25.08.2013 23:14:00 0
Atatürk’ün doğduğu evi gezdi
HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI
Köprülü, restorasyonun hayal kırıklığı yaşattığını ifade ederek “Bakanlık, her ne kadar evin iç dizaynını değiştirmeye çalışırsa çalışsın, Atatürk'ün ideolojisini, Cumhuriyet ve ulus felsefesini hiçbir koşul ve şartta insanların zihinlerinden ve kalplerinden söküp atamayacaktır” dedi.
 
 ŞİKAYETLERİ YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK
 Yunanistan'ın Selanik kentindeki Türk Başkonsolosluğu bahçesinde bulunan Atatürk'ün doğduğu evin restorasyonunun uzaması üzerine, Mayıs ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi verdiğini anımsatan Köprülü, “14 aylık restorasyon sürecinden sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün doğdu evi gezdik. Restorasyon sürecinden sonra vatandaşlar tarafından yapılan şikayetleri yerinde görelim dedik. 14 ay sonunda maalesef ki ortaya çıkan tablo tam bir hayal kırıklığı. Mustafa Kemal Atatürk'e dair o dönemi yansıtan, o dönemde kullanılmış eşyalara, o dönemin ruhuna ve ailesine dair biz evde bir şey göremedik. Sadece belli fotoğraflar, sinevizyon gösterileri ve evinin içinin daha modern bir hale getirilmesinin dışında Mustafa Kemal Atatürk'e, ideolojisine, ruhuna çağdaş Türkiye Cumhuriyetine dair biz evde bir şey bulamadık ve üzüldüm” dedi.
 
ZİHİNLERDEN VE KALPLERDEN ATAMAYACAK
Evin dışına dokunulmamasının çok iyi bir karar olduğunu ifade eden Köprülü, “Ancak şunu çok açık söylemek lazım ki restorasyonu yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı iyi ki evin dışına da değiştirmeye kalkmamış. Evin dışını da değiştirmeye kalkmamış ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün bizim hafızlarımız da ve kitaplarda görmeye alıştığımız evinin şeklini biz halen Selanik'te bulabiliyoruz. Bakanlık, her ne kadar evin iç dizaynını değiştirmeye çalışırsa çalışsın, Atatürk'ün ideolojisini, Cumhuriyet ve Ulus felsefesini hiçbir koşul ve şartta insanların zihinlerinden ve kalplerinden söküp atamayacaktır” diye konuştu.
 
Haber  / Ahmet KILAVUZ