Garnizonda devir teslim

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda, Sancak ve Komutanlık devir teslim töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 22.08.2013 22:09:00 0
Garnizonda devir teslim
GÖREVİ TESLİM ETTİ
Beşiktepe Kışlasında düzenlenen törenle Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük görevini, Tuğgeneral Halil Erkek’e teslim etti. Törene Vali Ali Yerlikaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, il protokolü, STK Başkan ve temsilcileri ile davetliler ve askeri personel katıldı.
 
SANCAK BERATI VERİLDİ
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, tugay sancağının devir ve teslimi askeri törenle gerçekleştirildi. 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Tugay sancağını emekli olan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tugay Komutanlığına atanan Tuğgeneral Halil Erkek’e emanet etti. Törende 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından Tuğgeneral Halil Erkek’e sancak beratı verilirken emekliye ayrılan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük’e de hizmet şilti takdim edildi

GÜÇLÜ YAPISINI SÜRDÜRECEK
Emekliye ayrılan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük törendeki konuşmasında; görev süresi içerisinde görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade ederek, çalışma arkadaşlarına ve katılımcılara teşekkür etti.2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç de;  Tekirdağ’daki Tugay Komutanlığı'nın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, gerek görevi devreden gerekse devralan komutanların vazifelerinin bilincinde vatana ve millete hizmet anlayışı ile hareket eden kimseler olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin donanımlı personel yapısı ile bugün olduğu gibi gelecekte de güçlü yapısını sürdüreceğini ifade etti. Sancak ve Komutanlık devir teslim töreni ikram ile sona erdi.

Haber / Menşure KARDEŞ