1 ayda 14 imar durumu düzenlendi

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Yaldız, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında hazırladığı bir aylık faaliyet ra

GÜNDEM 7.08.2013 00:58:00 0
 1 ayda 14 imar durumu düzenlendi
22 ADET RUHSAT DOSYASI İSE İNCELEMEDE
Temmuz Ayı içerisinde 14 adet imar durumu düzenlendiğini ifade eden Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Yaldız, “19 adet Yeni Yapı, 10 adet İlave Kat, 4 adet Yıkım Ruhsatı ve 3 adet de tadilat düzenlendi. Başvurusu yapılan 22 adet ruhsat dosyası ise incelemededir” dedi. Temmuz ayı içinde 4 adet Ruhsat Yenilemesi yapıldığını belirten Yaldız, bu süre zarfında 7 adet müteahhit ve şantiye şefi değişikliği ruhsatı düzenlendiğini sözlerine ekledi.
 
103 ADET ADRES VE NUMARATAJ İŞLEMİ YAPILDI
Bir aylık süre zarfında 80 adet hak edişin yerinde kontrol edilerek tamamlandığını belirten Sedat Yaldız, “87 adet hak ediş ödemesi için Çerkezköy Mal Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. 30 adet Kat İrtifakı tamamlandı. 5 adet Mahkeme ve Banka İcra yazıları yazıldı. 6 adet Geçici Ustalık Belgesi düzenlendi. 90 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi. 103 adet Adres ve Numarataj işlemi yapıldı. 26 adet binanın İnşaat sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı” diye konuştu.
 
7 ADET İFRAZ – TEVHİT VE YOLA TERK YAPILDI
İnşaatı biten 52 adet binanın harç tahsili yapılabilmesi için Vergi Dairesine yazı yazıldığını kaydeden Yaldız, 7 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk yapıldı. Yol aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrolleri yapıldı. 12 adet Şantiye Şefi İstifası Tutanağı tutuldu. Ayrıca imar planı yapım çalışmaları için kurum görüşleri yazısı yazıldı” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ