Gürcü dolandırıcı yakalandı

Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu çeşitli kentlerdeki kuyumcuları döviz alma bahanesiyle dolandırdığı ileri sürülen Gürcistan uyruklu J.A., polisin takibi sonucu yurt dışına çıkmak isterken

GÜNDEM 7.08.2013 00:04:00 0
 Gürcü dolandırıcı yakalandı
İzmir'de polise başvuran, Kemeraltı Çarşısı'nda kuyumcu dükkanı bulunan S.D., işyerine gelen ve kendilerini 'Rusya vatandaşı' olarak tanıtan iki kişinin 23 bin dolar almak istediğini, kendisinin de bu parayı hazırladığını söyledi.
 
DOLANDIRICILAR TESPİT EDİLDİ
S.D., bu destenin içinden 500 dolar alıp parasını ödeyen kişilerin, geri kalan banknotların bulunduğu çantaları farketmeyeceği şekilde değiştirdiğini dile getirdi. S.D., bu kişilerin gitmesinden sonra bırakılan çantaya baktığında içerisinde kendi hazırladığı banknotlar yerine 1'er dolarlardan oluşan desteyle karşılaştığını görünce dolandırıldığı anladığını belirtti. Takip başlatan ekipler, sabıkalı arşivinden yaptığı inceleme sonucu Gürcistan uyruklu J.A. ile M.B.'nin dolandırıcılık olaylarına karıştığını tespit etti.
 
ORTAĞININ YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Takip sonucu J.A., Artvin'deki Sarpkaya Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isterken yakalandı. İzmir'e getirilen J.A.'nın aynı yöntemle Balıkesir, Tekirdağ ve Edirne'deki kuyumcular başta olmak üzede, toplam 86 bin 700 dolar dolandırdığı saptandı. İşlemleri tamamlanan J.A., adliyeye sevk edilirken, suç ortağı M.B.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
 
Haber / Gökhan TEKER