4 bin kişi birlikte iftar açtı

Kapaklı Ak Parti Teşkilatı, 4 bin kişiye iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde konuşan Ak Parti İstanbul Millet vekili Harun Karaca, sofrayı hazırlamanın güzel olduğunu, bundan daha güzelinin ise bu sofraya biri

GÜNDEM 5.08.2013 22:45:00 0
 4 bin kişi birlikte iftar açtı
YOĞUN KATILIM
Ak Parti İlçe Teşkilatı, düzenlediği sokak iftarı ile 4 bin kişinin bir arada orucunu açmasını sağladı. Geçtiğimiz gün verilen iftar yemeğine Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur’un yanı sıra, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Şener Çelikayar ve Sait Yazı, İSKİ Müdür Yardımcısı Remzi Ersen, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Bıyık, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Aynur Düzgünel, Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın, Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis üyeleri İrfan Demir ve Ali Doğuş, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.  
BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
İftar öncesinde konuşan Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Bıyık da uzak yerlerden iftar yemeğini paylaşmaya geldiklerini belirterek, bereketin paylaşmakla olacağını ifade etti. Bıyık, “Siz değerli Kapaklı Halkı ile bir arada olmak, bizim için onurdur. Hele hele aynı iftar sofrasında bulunmanın hazzı tarif edilemez” diye konuştu.  
BİR ARADA OLMAK ONURDUR
İftar öncesinde konuşan Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de on bir ayın sultanı Ramazan’ın son günlerinde Kapaklı halkı ile aynı sofrada bulunmaktan dolayı onur duyduğunu dile getirdi. Yemişçi, “Bu derece kalabalık insanın iftarını bir arada yapması adına çabalarınız nedeniyle Ak Partinin ak insanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
HUZURUMUZU KİMSE BOZAMAZ
İftar sofralarını hazırlamanın güzel olduğunu ama asıl güzelliğin bu sofraların insanlar tarafından doldurulmuş olması olduğunu ifade eden İstanbul Milletvekili Hasan Karaca, “Siz gelmeseydiniz bu sofraların güzelliği olmazdı. İftar sofralarına güzellikler sunan sizlersiniz. Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir. Kırklareli, Edirne, Çorlu, Çerkezköy, Saray ve daha birçok il ve ilçemizde yemekler hazırlanıp, sofralar kuruldu.  Huzur içerisinde iftarlarımızı açtık. Ülkemizde var olan bu huzuru hiç kimse bozamaz. Farklı olabiliriz, farklı düşünebiliriz de; Ne var ki gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Allah gözyaşlarımızı akıtmasın” dedi.
GİDECEK YERİMİZ YOK  
Değişik nedenlerden dolayı ülkemize gelen birçok yabancı uyruklu insan olduğunu belirten Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise “Ülkemize Suriyeliler geldi, Afganistanlılar geldi, Çeçenler geldi, Bosnalılar geldi ve Iraklılar geldi. Sadece bunlar değil tabi. Daha birçok millet gelmiştir. Onlar sıkıştıkça bizim ülkemize gelebiliyorlar. Ama bizim bir başka ülkeye gitme şansımız yok” diyerek, ülkemizin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.
 
60 BİN KİŞİ İFTAR ETTİ
Harun Karaca’nın konuşmaları sonrasında Mustafa Bilim Hoca tarafından iftar öncesinde dua yapıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftar sonrasında ise Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur konuştu. Bu yıl ramazan ayı boyunca 60 bin insanın toplu halde iftar yaptığına dikkat çeken Kambur, “Bir ay boyunca insanımızla bir arada iftar etme imkânı bulduk. Teşkilatlarımızın verdiği iftar yemeklerinde 60 bin insanımız bir arada iftarını açtı” diye konuştu.
 
İLÇE OLMASINDA ISRARCI OLDUK
Kapaklı’nın ilçe olması konusunda ısrarcı olduklarını hatırlatan Ahmet Kambur, “Öteden beri, şayet Türkiye’de bir belde ilçe olacaksa bunun Kapaklı olmasını söyledik. Söylediğimizde de ısrarcı olduk. Artık ilçe olan Kapaklı’nın bundan sonra gelişmesi ve kalkınması adına neler yapılabilir konusunda çalışmalar yapmamız gerekir” dedi. Konuşmalar sonrasında fasıl ve semah gösterileri yapıldı.
 
Haber / Asım YAVUZ