Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır

Kapaklı Belediyesi ilçede bulunan camilerde 7 bin adet kandil şekeri dağıttı. Dağıtıma Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Başkan Yardımcıları Mustafa Serat ve Aziz Özkan da katıldı.

GÜNDEM 5.08.2013 22:42:00 0
 Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır
KANDİLLER ÇOK ÖZEL GECELERDİR
Kandil şekeri dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca Kapaklı ilçesine bağlanan köylerde de Kapaklı Belediye personeli tarafından kandil şekeri dağıtıldı. Başkan Mandalı da Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamada "Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir” dedi.
 
KADİR GECESİ’NE ERİŞMENİN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ
Ramazan ayının sonuna gelindiğini belirten Başkan Mandalı, “Hayır ve bereketin ne olduğunu gösteren sahuruyla, cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğreten iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan teravihiyle, okunan ve dinlenen Kuran’ın feyziyle, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleriyle, arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız” diye konuştu.
 
KADİR GECESİ KURAN’IN İNDİRİLDİĞİ GECEDİR
Kadir Gecesi’nin, mübarek bir zaman dilimi olduğunu dile getiren İrfan Mandalı, “Hak ile batılı birbirinden ayıran ve hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim bu ayda indirildi. Gelişiyle birlikte oluşturduğu mana iklimiyle gönül dünyamızı zenginleştiren Kadir Gecesi, kâinatın anlamını getiren gecedir.  Kadir Gecesi yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kuran’ın indirildiği gecedir. Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Bunun bir değil, birden fazla hikmeti vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin ve tüm Kapaklılı hemşerilerimin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize katkı sağlamasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ