Bir ayda 23 kanal bağlantısı yapıldı

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, birimin Temmuz Ayı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 4.08.2013 21:46:00 0
 Bir ayda 23 kanal bağlantısı yapıldı
SUNİ ÇİM SERİLMEYE BAŞLANDI
İlçenin içinden geçen ana yolun ilçe sınırları içinde kalan kısımlarına aydınlatma direkleri takıldığını belirten Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, ayrıca Kapaklıspor futbol sahası inşaatının yapım çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.  Sahanın tefsiye işinin tamamlandığını söyleyen Çakmak, “Çevre koruma duvarı perde beton işi tamamlandı. Aydınlatma direkleri yerlerine monte edildi. Avlu çevresi direkleri dikildi. Çevre koruma duvarı demir direkleri dikildi. 1-2-3 numara mıcır serildi. Suni çim serilmeye başlandı” dedi.
ASFALT YOL İŞİNİN İHALESİ YAPILDI
Yeni Mezarlık içi beton yol yapımı işi kapsamında temmuz ayı içerisinde 1 adet yolun (yaklaşık 450m2) C25 betonarme betonunun döküldüğünü ifade eden Abdullah Çakmak, “Kazak gölü mesire alanı düzenleme, Kazak gölü ve Yeni Mezarlık alanı çevre çiti işi Temmuz ayında devam etti. Parke taş ve Belediye tipi bordür döşeme işi bitirildi. Şehirden göle giden yolun bordür ve parke taş döşeme işinde sona yaklaşıldı.   İlçemiz içerisinde yapımı düşünülen beton ve asfalt yol işinin ihalesi de yapıldı” diye konuştu.
KALDIRIMLAR ENGELLİLERE GÖRE DÜZENLENECEK
İlçenin muhtelif noktalarında kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmayan yerlerin döşenmesi işlerinin temmuz ayında devam ettiğini kaydeden Çakmak, “Engelli geçişlerine göre kaldırımların düzenlenerek yenilenmesi ihalesi kapsamında Fevzi Çakmak Caddesi’nde çalışmalara başlandı” dedi. Temmuz ayı içinde 15 adet dilekçe müracaatı olduğunu kaydeden Abdullah Çakmak, “Bunlardan 8 tanesinin bağlantısı yapıldı. Ayrıca önceki aylarda gelen bağlantı dilekçelerinden 15 adedinin de bağlantısı yapıldı. Temmuz ayında 23 adet kanal bağlantısı yapılmış oldu” ifadelerini kullandı.
OKULLARA YARDIM DEVAM ETTİ
2013 Yılı Montaj Dâhil Çocuk Oyun Grubu, Açık Alan Spor Aletleri, Pota, Gazebo ve Kauçuk Döşeme Malzemesi Alımı İhalesi sözleşmesinin de Temmuz ayında imzalandığını söyleyen Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “Bu bir aylık süre zarfında asfalt ve beton yol ihalesi de yapıldı. İsmetpaşa Mahallesi 324 ada park yapım işi sözleşmesi imzalandı, yer teslimi yapıldı. İnönü Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi aydınlatma yapım işi ihalesi yapıldı” dedi. Kapaklı Belediyesi sınırları içinde bulunan okulların doğalgaz dönüşümü yapılması için ihaleye çıkartıldığını söyleyen Çakmak, ilçedeki okullara çeşitli konularda yardımların da yapıldığını sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ