Saraçlar Caddesi’nde iftar krizi

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, Kadir Gecesi’nde iftar yemeği vermek için Edirne'nin en işlek ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nin 400 metrelik bölümüne masa ve sandalyeler dizdi. Ardından da bir

GÜNDEM 4.08.2013 21:13:00 0
 Saraçlar Caddesi’nde iftar krizi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Saraçlar Caddesi'nde partisinin iftar yemeği düzenlenmesine izin vermeyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi eleştirerek, "Bir şehrin Şehrül Emin’i sokaklardaki bu manzaradan rahatsız oluyorsa, Edirneliler şunu iyi bilsin ki; Edirne sinekten, çöpten de kurtulamaz, medeni de olamaz" dedi.
EDİRNE VE TRAKYA FARKLI OLACAK
İftar sonrası yaptığı konuşmada isim vermeden Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi eleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Geçen sene Ramazan ayının ilk iftarında da binlerle bu sofraya gelindi. Gençlerimiz, yaşlılarımız, özürlülerimiz yani milletin evlatları, millet geldi. Milletten korkanlar da kapalı kapılar ardından Saraçlar Meydanı'ndaki bu iftarı izliyorlar. Geçen sene bu sofralardan sonra temizlik elemanlarına talimat vererek, 'Sonra kalan çeri çöpü toplatmayacağım, yarın basın toplantısı yapacağım' dedi. Bu kişi şehrin, yedi emini ya da Şehrül Emin’idir. Bir şehrin Şehrül Emin’i sokaklardaki bu manzaradan rahatsız oluyorsa, bu manzaradan sonra kalan birazcık çeri çöpü toplatmama talimatı veriyorsa, Edirneliler şunu iyi bilsin ki; Edirne sinekten de, çöpten de kurtulamaz, medeni de olamaz. Dolayısıyla Edirne temizliği, çöp alanlarını, milleti kucaklamayı, milletin değerleriyle omuz omuza yürümeyi başaranlarla ancak medeniyeti, gelişmeyi, çağdaşlaşmayı yakalayacaktır. Buraların çok farklı dinamiklere ihtiyacı var. Ucunu yakaladık. İnşallah direksiyonda güçlü yapılarla Edirne ve Trakya farklı olacak. Hak ettiği medeniyeti, çağdaşlığı, modernizmi el birliği ile yakalayacağız" dedi.
İZİN VERMEM DEMİŞTİ
Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler iftar yemeğinin ardından Selimiye Camii'ne geçerken, masalar ve çöpler organizasyonun görevlileri tarafından temizlendi. Polemik haline gelen Saraçlar Caddesi'ndeki iftar yemekleriyle ilgili olarak daha önce Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftara izin vermeyeceğini söylemişti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ