Tepe’de su daha tazyikli akacak

Cumhuriyet Mahallesi ve Feyzullah Toprak Konutları’nda yaşanan su sorununun giderilmesi için Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yeni hidrofor merkezi faaliyet girdi.

GÜNDEM 2.08.2013 11:03:00 0
 Tepe’de su daha tazyikli akacak
HİDROFOR SİSTEMİNİ DEVREYE SOKUYORUZ
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ve Su ve Kanalizasyon İşleri Şefi Özcan Tayan ile birlikte dün saat 16.00’da Tepe Emlak Konutları’nda bulunan hidrofor merkezinde incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hidrofor Merkezi'nin devreye alınmasıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde Tepe Emlak Konutlarına daha verimli su dağıtımı yapılacak. Tepe Emlak Konutları ile İstasyon Mahallesi Feyzullah Toprak konutlarında suyun yeterli tazyikte olmadığı ve sıkıntılar üzerine yaptığımız hidrofor sistemini bugün devreye sokuyoruz” dedi.
SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SU VERİLEMİYORDU
Daha önce hidrofor ile birlikte yukarıdan su basıldığını ifade eden Ali Ertem, suyun üst katlarda oturan vatandaşlara düşük kalite ile yetersiz miktarda gönderilebildiğini belirterek, “İçersinde paslanmalar oldu. Sağlıklı bir şekilde su verilemiyordu. Hidrofor sistemi ile birlikte 15 katta oturan birisine rahat bir şekilde su gidecektir. Taze suyu vatandaşlarımıza hidrofor sistemi ile rahat bir şekilde vereceğiz” dedi.
SU KESİNTİSİNE MAHAL VERMEYECEĞİZ
Su pompalama esnasında depoda meydana gelebilecek olası elektrik kesintileri için de gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Başkan Ali Ertem, “Dolayısıyla hidrofor sisteminin sağlıklı çalışması için enerjiye ihtiyaç vardı. Elektrik kesintisi halinde de suyun rahat bir şekilde verilebilmesi için jeneratör sistemini oluşturduk. Herhangi bir elektrik kesintisi olduğu zaman bu sistem 22 saniye sonra devreye girip vatandaşlara suyu temin etmeye devam edilmesini sağlayacak. Böylece ciddi su kesintisine mahal vermeyeceğiz” diye konuştu.
TAM OTOMATİK BİR SİSTEMDİR
Bahse konu sistemin maliyetinin 118 bin TL olduğunu sözlerine ekleyen Ali Ertem “Rakamsal olarak ciddi değil ama Çerkezköy için önemli bir hizmet yapmış oluyoruz. Bu hidrofor sistemi tam otomatik bir sistemdir. Önemli bir hizmeti Çerkezköy’e kazandırdığımız için mutluyuz. Artık üst katlarda bulunan vatandaşlarımız taze suyu evlerine kadar gelecektir” dedi. Hidrofor sistemin de 24 saat kamera sistemi ile izleneceğini belirten Ertem “ Bu sisteme herhangi bir zarar verilmemesi için Belediye binasından güvenlik tarafından kameralarla izlenecek” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ