“Bunun adı riyakârlıktır, ahlaksızlıktır”

İlçedeki bazı basın organlarının ‘Kamuyu Zarara Uğrattı’ yönündeki haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Ertem, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, “Ga

GÜNDEM 2.08.2013 10:59:00 0
  “Bunun adı riyakârlıktır, ahlaksızlıktır”
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 14.30’da makamında yaptığı açıklamada Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından BSH Kavşağına koyulan hayvan figürlü heykelciklerle belediyenin zarara uğratıldığı iddialarına sert bir dille cevap verdi.
KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR
Çerkezköy Belediyesi olarak 2 yıl önce tüm ülkeye örnek olacak bir uygulama başlattıklarını ifade eden Ali Ertem, zorunlu olmadıkları halde son 2 yıldır doğrudan teminleri ihale ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediyenin internet sitesinde doğrudan teminle yapılacak işin duyurusunu yaptıklarını kaydeden Ertem, “Daha sonra ihaleye çıkıyoruz. Bahse konu ihaleye giren firmalar içerisinde en düşük teklifi Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Matbaacılık Reklam Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi verdi. Biz de işi ona verdik. Eğer daha düşük teklif veren başka bir firma olsaydı ihaleyi o alırdı. Fakat bazı yayın organlarında yer alan haberler tamamen gerçeği çarpıtmış ve halkımız yanlış bilgilendirilmiştir. Biz, ihaleye en uygun fiyatı sunan şirkete işi vermekten başka bir şey yapmadık” dedi.
BUNUN ADI RİYAKÂRLIKTIR, AHLAKSIZLIKTIR
İlçede faaliyet gösteren bazı gazetelerde yer alan ‘Kamuyu zarara uğrattı’ iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Başkan Ertem, “Eğer bir ihalede 10 TL’lik bir işe 7 TL teklif veren bir firma varken 8 TL teklif veren bir firmaya iş veriliyorsa kamuyu zarara uğratmış olursunuz. Ama biz böyle bir şey yapmadık. İşi, ihalede en düşük teklifi veren firmaya verdik. Yani ortada kamu zararı diye bir durum söz konusu değildir. Durumun bu şekilde yansıtılması iki yüzlülüktür. Bunun adı riyakârlıktır, ahlaksızlıktır” diye konuştu.
NE GAZETECİLİĞE NE DE İŞ AHLAKINA YAKIŞIYOR
Bu gazetelerin bu haberleri yapmaktaki amacının yüklenici firmayı karalamak olduğunu öne süren Ali Ertem, “Madem bu kadar çok biliyordunuz. İhaleye neden girmediniz. Şuan karalama kampanyasından başka birşey yapmıyorsunuz. Ama ben neden böyle yaptıklarını biliyorum. Onların kuyruk acısı var da ondan böyle davranıyorlar. Yoksa sorun yapılan iş değil, işi kimin yaptığıdır” dedi. İhaleyi başka bir firmanın kazanması halinde böyle bir sorunun hiç yaşanmayacağını söyleyen Ertem, “Bu yapılanlar ne gazeteciliğe ne de iş ahlakına yakışıyor” ifadelerini kullandı.
 DİĞER İŞLERİ NEDEN SORGULAMADINIZ?
2012 yılından bu yana Belediye olarak yaklaşık 12-13 milyon TL’lik iş yapıldığına vurgu yapan Ali Ertem, “Sadece terminal işi 2.5 milyon TL’lik bir işti. Caddeler yaklaşık 1’er milyonluk işler. Şuana kadar hangi işi sorguladınız da bunu sorguluyorsunuz. 12 milyon TL’lik işleri sorgulamadınız şimdi 12 bin TL’lik işi sorguluyorsunuz. Bunu sorgulayan gazeteciler piyasada her türlü işi yapıyorlar. İnşaat sektöründe çalışıyorlar. Öğretim görevliliği yapıyorlar. Onlara gelince bunlar normal şeyler. Ama iş karşı tarafa gelince ‘Onlar sadece gazetecilik yapmalı' gibi saldırı içerisine giriyorlar” dedi ve yapılan bu haberleri adi ve aşağılıkça olarak nitelendirdi. Ertem, “Biz bu yanlıştır. Önemli olan bizim için işi kimin yaptığı değil nasıl yapıldığıdır” açıklamalarında bulundu.
ALLAH’A VERECEĞİM HESABI KULLARINDAN SAKINMAM
Ucuz kahramanlıkların kimseye yakışmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Ali Ertem, “Allah’a vereceğim hesabı kullarından sakınmam. Bu yapılanlar ahlaksızcadır. Yaptıkları çok yanlıştır. Onları Allah'a havale ediyorum. Benim herkese kapım açık” dedi. Çamur atarak bu işlerin yürümeyeceğini ifade eden Ertem, “Onlar o kıt akılları ile zannediyorlar ki olayı kamuoyuna istedikleri şekilde yansıtabilecekler. Ama durum hiç de öyle değil” dedi. Yapılan haberleri ‘bir kuyruk acısı’ olarak değerlendiren Ertem, “Herkes ayağını denk alsın. Eğer bizimle iş yapacak olan biri varsa gelir adam gibi ihaleye girer. Ondan sonra konuşur. Dışarıdan gazel okumasınlar. Gelsinler o baba yiğitliklerini benim işlerime teklif vererek göstersinler” dedi. Gazetecilik kimliği altında kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmenin ne insanlığa ne de gazetecilik mesleğine sığmayacağını belirten Ertem, “Herkes kimin ne yaptığını, neden, niçin yaptığını çok iyi biliyor. Bunu birileri görmese bile Allah her şeyi görüyor, biliyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ