Tedbirsizlik Hayatına Mal Oldu

Çerkezköy’de bir inşaatta ustalık yapan 49 yaşındaki Mustafa Balcı, çalıştığı inşaatta duvar örerken dördüncü kattan beton zemine düşerek hayatını kaybetti. Hiçbir önlemin alÄ?

GÜNDEM 31.07.2013 23:17:00 0
Tedbirsizlik Hayatına Mal Oldu
OLAY YERİNDE HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU
Dün saat 10.00 sıralarında Gazi Osman Paşa Mahallesi İçli Sokak’ta inşaatı devam eden altı katlı bir apartmanın 4’üncü katında meydana gelen kazada, Dursun Ş. ve Mustafa K. ile birlikte duvar ören 49 yaşındaki Mustafa Balcı, dengesini kaybederek bir anda beton zemine düştü. Mesai arkadaşlarının durumu sağlık ekiplerine bildirmesi ile olay yerine gelen sağlık ekipleri Balcı’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.
 
BU ACIYA KİM DAYANIR
Olayın ardından bölge Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından güvenlik şeridi altına alınırken, olayı duyan Balcı’nın yakınlarının inşaata gelmesi ile ortalık bir anda karıştı. Evli ve 4 çocuk babası Balcı’nın cansız bedeni ile karşılaşan Balcı’nın yakınları sinir krizi geçirerek, gözyaşlarına boğuldu. Balcı’nın cesedi, , Cumhuriyet Savcısı İsmail Akça’nın yaptığı incelemenin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
 
HİÇ BİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOKTU
Olay yerine gelen iş güvenliği uzmanı, katlarda inceleme yaparak savcıyla inşaatta güvenlik önlemi alınıp alınmadığı ile ilgili bilgi verirken, Balcı’nın yakınları ‘Neden güvenlik önlemi almıyorsunuz’ diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ