Lüleburgaz’a Yakışmayan Görüntü

1916 yılında şehre yapılan Çanakkale zafer Anıtı ya da diğer adı ile Şehitler Abidesi ve çevresinin hali içler acısı durumda. Durumun ciddiyetini gözler önüne seren en güzel örnek ise anıtta as?

GÜNDEM 31.07.2013 22:47:00 0
 Lüleburgaz’a Yakışmayan Görüntü
Lüleburgaz’a bağlı Durak Mahallesi’nde bulunan Çanakkale Zaferi Anıtı bakımsızlıktan dolayı vatandaşların tepkisini çekiyor.
 “HEYKELLERE VERİLEN PARA BURAYA AKTARILMALI”
1952 yılında Erzurum'da şehit düşen Ütğm. İsmet Çaldağ'ın oğlu Tanju Çaldağ, şehitliğin bu durumuna isyan etti. Şehitler abidesinin belediye sorumluluğunda olduğunun altını çizen Çaldağ, 2 yılda bir Lüleburgaz'da yapılan heykel sempozyumundaki heykellere verilen paranın buraya aktarılması gerektiğini söyledi.
“GEÇMİŞE SAYGISI OLMAYANIN GELECEĞİ OLUR MU?”
Çanakkale zaferinin anlam ve öneminin unutturulmaması gerektiğini belirten Çaldağ, “Tarihe ve şehitlere saygı adına yaptırılan anıtın bakımsız hali şehit ailesi olarak benim içime sinmemektedir. Bakımsız ve kendi haline terk edilmiş görüntüyü toplum olarak hak etmediğimizi düşünüyorum. Geçmişe saygısı olmayanın geleceği olur mu ?” dedi.
“HEYKELLER ATIL HALDE DEPODA DURUYOR”
Lüleburgaz belediyesinin 2 yılda bir yaptığı heykel sempozyumunu da eleştiren Çaldağ, heykellerin atıl vaziyette fen işleri deposunda durduğunu ve hiçbir işe yaramadığını öne sürdü. Çaldağ, “Bu heykellerin bir tanesine verilen parayla şehitlik abidemiz tadilat yaptırılabilir. Manevi değerimizi bu şekilde yok etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.
“YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”
Yetkilileri harekete geçmeye davet ettiğini söyleyen Çaldağ, şunları kaydetti: “Tarihe sahip çıkmak hepimizin borcu. Bizim için canını veren tüm şehitlerimize minnettarız. Buradan tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Tarihe yapılan bu vefasızlık bir an önce ortadan kaldırılmalı” diye konuştu.
 
Haber / Asım YAVUZ