“Suyu bulandırmayın”

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. İsminin kulislerde CHP ve MHP ile anılmasının sadece suyu bulandırılmak için yapıldığını belirten M

GÜNDEM 31.07.2013 03:19:00 0
 “Suyu bulandırmayın”
DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADI
Kapaklı Belediye Başkanlığı tarafından önceki gün Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Serpil Sevgi, Mustafa Serat ve Adem Sekmen, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar ve belediye çalışanları ile eşleri katıldı. Başkan Mandalı ve Başkan Yardımcılarının davetlileri kapıda karşıladığı geceye yaklaşık 500 davetli katıldı. Yemek sonrası Marmara Haber okuyucularına özel açıklamalarda bulunan İrfan Mandalı, gelecek seçimlerde hangi partiden aday olacağını açıkladı.
“BENİM BAĞLI BULUNDUĞUM PARTİ BELLİDİR. YOLUM BELLİDİR.”
İsminin MHP ve CHP ile anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mandalı, “Benim bağlı bulunduğum parti bellidir. Ben Demokratik Sol Parti’ye bağlıyım. Hatırlarsanız geçtiğimiz seçimlerde de bu partiden aday olmuş ve kazanmıştım. Yani benim partim bellidir. Kimsenin suyu bulandırmasına gerek yok.”diye konuştu.
“GERİ ADIM ATMASINI BİLİRİZ”
Daha sonra eline mikrofonu alarak davetlilere seslenen Mandalı, “Eğer vatandaşlarımın beni istemediği kanaatine varırsam başkanlık için aday olmayacağım. Biz şuan daha seçim çalışmalarına başlamadık. Ama baktık gördük insanlar bizim seçilmemizi istemiyor. O zaman bizde geri adım atarız. Biz kazanmasını bildiğimiz gibi vazgeçmesini de biliriz. Kazanma şansım yoksa aday olmam.”dedi.
BAŞKANDAN VAATLERE İNANMAYIN UYARISI
Yerel seçimlere 8 ay gibi kısa bir süre kala kendi önderliğinde çalışan memurları da üstü kapalı bir şekilde uyaran Mandalı şunları kaydetti: “ Aramızda önümüzdeki seçimlerde beni desteklemeyecek arkadaşlar olabilir. Bunlar normal şeyler. Tüm arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Ancak, bir yandan da arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Göreve gelmek isteyen bazı arkadaşlar size daire amirliği teklifinden bulunabilir. Bunlara itibar etmeyin. Biliyorsunuz. Bazı görev değişimleri için mevduat çok önemli.”
SİLİVRİ’YE GİRDİĞİ GÜNLERİ HATIRLATTI
2009 yılında ihaleye fesat karıştırmak suçlaması 135 gün Silivri Cezaevi’nde kaldığını hatırlatan İrfan Mandalı, “ Hatırlarsanız 2009 yılında bir süreliğine istirahata çekildik. 5 ay gibi bir sürenin ardından tekrar işimizin başına döndük. Ben şuan burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Şuna emin olun sizden enerji alıyoruz. Hani bir söz vardır yaa iş ve aş baştan kokar diye işte bizde şuan kılı kırk yararak bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.
“GÖREVE İLK BAŞLADIĞIM YILLARDAKİ HEYECANIMI HALA KORUYORUM”
Şanlı bir belediye başkanı olduğunu belirten İrfan Mandalı, “Siyasete adım attığı 26 yaşında ki heyecan ve umuduma hala koruyorum. Ben çok şanslı bir belediye başkanıyım. Ben Kapaklı’nın hem belde hem de ilçe olduğu döneme denk geldim. Bu yüzden kendimi çok şanlı hissediyorum. Bu şansın diğer bir etmeni de mesai saatini düşünmeden benim ile birlikte ilçemizi geliştirmek için uğraşan mesai arkadaşlarımdır” dedi.
 “TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK ”
Önümüzdeki günlerde ilçeye 20 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılacağını söyleyen Mandalı, şunları kaydetti: “ Son yapılan anketlerde ne kadar örnek bir belediye olduğumuz bir kez daha gözler önüne serildi. Biz hiçbir zaman faiz ödeyen bir belediye olmadık. Biz borcu olmayan belediyelerdeniz. Ve bununla gurur duyuyoruz.”
“FİZİKİ BELEDİYECİLİĞİN YANI SIRA SOSYAL BELEDİYECİLİĞE DE ÖNEM VERİYORUZ”
Önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri yeni projeler ile ilçenin sosyal hayatına ivme getireceklerini dile getiren Mandalı, “Bahçelievler başta olmak üzere İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet mahallemizin yollarını 6 milyon TL’lik yol ihalesi ile asfaltladık. Bunun dışında festivaller düzenleyerek ilçe halkımızın günlük hayatın stresinden biraz daha uzaklaşmaları için çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar da gösteriyor ki biz sadece fiziki belediyeciliğe değil aynı zamanda sosyal belediyeciliğe de önem veriyor ve bu konuda iddiamızı sürdürüyoruz. Ramazan Bayramı’ndan sonra ilçe merkezimizde olan çocuk oyun alanlarını köylerimize de yapacağız. Buradan bunun müjdesini de hemşerilerime de vermek istiyorum.” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ