Bakan Müezzinoğlu’ndan Çerkezköy çıkarması

Çerkezköy haber- Eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte önceki gün Çerkezköy’e gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu

GÜNDEM 29.07.2013 11:49:00 0
 Bakan Müezzinoğlu’ndan Çerkezköy çıkarması
İLK ZİYARET BELEDİYEYE
Saat 17.30’da Çerkezköy gişelerde 40 araçlık konvoy ile karşılanan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ikindi namazını Merkez Osmanlı Camii’nde kıldı. Namazın ardından ilk olarak Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, burada Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve partililer tarafından karşılandı. Müezzinoğlu Belediye anı defterinde de duygularını paylaştı.
 
NÜFUS 110 BİN OLDU
Çerkezköy ile ilgili Bakan Müezzinoğlu’na bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy’ün her bölgeden insanların gelip yerleştiği bir ilçe merkezi olduğunu ifade etti. İlçe nüfusunun 85 bin olduğunu söyleyen Ertem, Büyükşehir yapılanmasının ardından beldeler Kızılpınar ve Veliköy’ün de Çerkezköy’e bağlandığını anımsatarak “Bu birleşme ile birlikte nüfusumuz da 110 bin oldu” dedi.
 
MODERN BİR KENT HALİNE GELECEK
Çerkezköy’ün sanayinin lokomotifinde, inşaat ve ticaretle birlikte çok hızlı bir şekilde gelişen bir bölge olduğunu kaydeden Başkan Ertem, Çerkezköy’ün göç alma oranında da Türkiye’de son 3-4 senedir birinci sırada olduğuna dikkat çekti. Bu göçün, ilçedeki tüm kurumlar ve Belediye için sıkıntı doğurduğunu, fakat ellerinden geldiğince hükümetin de desteğiyle bunları ciddi anlamda aşmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Ali Ertem, Çerkezköy’ün şu an alt ve üst yapısını, ulaşımını tamamlamış bir ilçe olduğunu belirtti. Ertem, sıradaki projeleri de tamamladıktan sonra Çerkezköy’ün tam anlamıyla modern bir kent haline geleceğini söyledi.
 
HIZLA GELİŞEN GÜZİDE BİR İLÇE
Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Mehmet Müezzinoğlu da Çerkezköy’ün, Trakya ve Tekirdağ’ın hızla gelişen güzide bir ilçesi olduğunu kaydetti. Çerkezköy’ün son yirmi yılın hızla gelişen, dinamik ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu “Büyükşehir statüsü vesilesiyle önümüzdeki dönemde Çerkezköy ve diğer yerleşim bölgeleri farklı dinamikleri yakalamış olacak” dedi.
SANAYİDE FARKLI DİNAMİKLERİ YAKALADI
Bakan Müezzinoğlu, Trakya'nın hızla gelişen bir bölge haline geldiğine dikkat çekerek Tekirdağ’ın büyükşehir olması dolayısıyla ileriki dönemde gerek Çerkezköy gerek Çorlu gerekse bölgenin diğer yerleşim bölgelerinin çok farklı dinamikleri yakalayacağını söyledi. Trakya'nın, gelecek dönemde çok hızlı gelişme potansiyeli ve dinamikleri olan bir bölge olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Tarımda, ticarette ve turizmde farklı dinamikleri Trakya yakalayacak. Zaten Çerkezköy ve Çorlu ilçelerimiz sanayide farklı dinamikleri yakaladı” şeklinde konuştu.
 
İHALE TARİHİNİ AÇIKLADI
Yeni yapılacak devlet hastanesi ile ilgili de müjde veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Biz sağlık alanında Çerkezköy’de 5 Ağustos'ta hastanenin ihalesini yapacağız. İnşallah ihale süreçlerinde olağanüstü bir hukuki süreç yaşamazsak, fiilen inşaatına da Eylül, Ekim gibi başlamış olacağız” dedi. Müezzinoğlu sağlık alanında herhangi bir sıkıntı olmaması için tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de ellerinden gelen duyarlılığı gösterdiklerini belirtti.
 
KİTAP HEDİYE ETTİ
Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bakan Müezzinoğlu'na altın işlemeli cam vazo ile “Osmanlı Belgeleriyle Çerkezköy” isimli kitabı hediye etti. Belediye ziyaretinin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne geçen Müezzinoğlu, hastanede çeşitli incelemelerde bulundu. Hastane önünde Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, hekimler ve hastane personeli tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu hastalar ve hasta yakınları ile de sohbet etti.
 
AYLIK ORTALAMA 2 BİN 200 HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR
Müezzinoğlu, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu’ndan hastane ile ilgili bilgiler aldı. Karaoğlu, poliklinikte tedavi gören hasta sayılarının yaz ve kış mevsimine göre değişiklik gösterdiğini ifade ederek “Şu an ortalama polikliniklerimizde aylık bin 800 hasta tedavi görüyor. Kışın bu rakam 2 bin 900’a çıkabiliyor. Yıllık ortalamamız ise yaklaşık 2 bin 200. Belli branşlarda doktor sayımızın artmasından dolayı hasta sayımızın da artmasını bekliyoruz” dedi. 
 
HASTALARA KIRMIZI KARANFİL
Karaoğlu, hastanede en büyük sıkıntılarının çocuk hastalıklarında olduğunu belirterek “Bundan önce bu branşta sayımız bindi. Dün itibariyle ikinci doktorumuz göreve başladı ancak bu nüfusla en az 4 ve üzeri hekim olması lazım” dedi. Karaoğlu’ndan sorunları dinleyen Bakan Müezzinoğlu yanındaki yetkililerin konuyla ilgili not alması talimatını verdi. Acil Servis’i de gezen Müezzinoğlu, servisteki hastalara kırmızı karanfil dağıtarak acil şifalar diledi.
 
ESNAFA KAHVE DAĞITTI
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden ayrılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu yürüyerek Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne geçti. Burada Hastane Başhekimi Erol Kıvrak ve hekimlerle görüşen Müezzinoğlu, hastanenin birimlerini tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Müezzinoğlu hastanedeki incelemelerinin ardından Atatürk Caddesi’ndeki esnafla bir araya geldi. Esnafın yakından ilgilendiği Bakan Müezzinoğlu esnafa kahve dağıttı. Çerkezköy Atatürk Caddesi’nde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı hayrettin Çetinkaya ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile karşılaşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu davet üzerine Çerkezköy Belediyesi tarafından engelliler için yaptırılan Eğitim ve Öğretim Yaşam evini ziyaret etti.
 
YAŞAM EVİNE HAYRAN KALDI
Nisan ayında Çerkezköy’e yaptığı ziyarette Eğitim ve Öğretim Yaşam evinin yapım aşamasında olduğunu anımsatan Müezzinoğlu “Gerçekten Çerkezköy Belediyesi, Türkiye’ye ve Tekirdağ’a çok güzel bir bina kazandırmış. Binanıza hayran kaldım. İnşallah gelecek yıl Çerkezköy’e gelerek engelli arkadaşlarımız ile birlikte Eğitim ve Öğretim Yaşam evinde iftar açacağım” dedi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na ziyaretten dolayı teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla binamıza kavuştuk. İnşallah yakın bir zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile binamızın açılışını gerçekleştireceğiz” diyerek açılışa Bakan Müezzinoğlu’nu da davet etti.
 
İFTAR PROGRAMINA KATILDI
Kalabalık bir partili grubun eşlik ettiği Bakan Müezzinoğlu, bu ziyaretlerinin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nın, Halk Pazarı’na kurduğu 6 bin kişilik iftar programına katıldı.
 
İFTARA KATILDI
İftar programına gelen Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu masaları tek tek dolaşarak partilileri selamladı. İftar öncesi konuşan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alettin Demirbağ, gördüğü tablo karşısında duygulandığını belirtti. Bu tablo karşısında duygulanmamanın mümkün olmadığını belirten Demirbağ, “Yer bulamayarak ayakta kalanlardan özür diliyorum. Biz buraya yemek yemeğe değil aç kalmaya ama gönül gönüle beraber olmaya geldik. Bugün burada Edirne, Tekirdağ, Hakkari, Adana ve Trabzon’dan vatandaşlarımız var.  Bugün burası hasbahçe, sizler de hasbahçenin güllerisiniz. Hepinizle gurur duyuyoruz” dedi.
 
EN GÜZEL TOPLULUĞUN BİR ARAYA GELDİĞİ ALAN OLDU
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da iftarda yaptığı konuşmada Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sahuru Kazakistan’da yaptıklarını belirten Çağrıcı, “İftarı burada açmak nasip oldu. Kazakistan, Çanakkale ve Edirne derken bugün de buradayız. Bizler aynı duyguyu paylaşan insanlar aynı sofrada buluştuğumuzda güzellikler ortaya çıkıyor. İşte bu alan belki Çerkezköy’de bugüne kadar en güzel topluluğun bir araya geldiği bir alan oldu” diyerek Ramazan’da tutulan oruçların kabul olmasını diledi.
 
İFTARLAR DEVAM EDECEK 
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da İstanbul İl Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen iftarlarının üçüncüsünü yaptıklarını ifade ederek “İftarların ilkini Şarköy’de 3 bin 500 kişiyle yapmıştık. Çorlu’da 6 bin, bugün de burada 6 bin kişilik iftarımızı Bağcılar Belediye Başkanımızın sponsorluğuyla birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi. İftarların devam edeceğini söyleyen Kambur “17 saate yakın aç ve susuz bekliyoruz. Oruç tutan insanın en mutlu anı da bu ezan vaktini beklediği andır. Mutluluklar paylaştıkça artar ve biz de artırmak için buradayız” dedi.
 
6 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞTU 
Ezanın okunması ile birlikte 6 bin kişi aynı sofrada orucunu açarken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ile diğer partililer vatandaşlarla birlikte oturarak oruçlarını açtı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu iftar sonrası yaptığı konuşmada Çerkezköylülerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BİZİ BİR ARADA TUTUYOR
Ramazan’ın en çok ihtiyaç olunan sevgi ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eden Müezzinoğlu, sevgi ne kadar paylaşılırsa kardeşliğin de o kadar güçleneceğini vurguladı. Kardeşlik ne kadar çok güçlenirse muasır medeniyet seviyesindeki yolculuğumuzun o derece hızlanacağını söyleyen Müezzinoğlu “Bu topraklarda zaman zaman acı ve gözyaşı, hesapları olanlar oldu ama milli birliğimiz ve beraberliğimiz bu akşam bu meydan da olduğu gibi bizi bir arada tutmaya ve güçlü olmaya devam etti” dedi.
 
AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR
Ak Parti olarak 14 Ağustos’ta partiyi kurarken iki cümle söylediklerini anımsatan Müezzinoğlu “İlk olarak ‘Ak Parti milletin partisidir’ dedik ve o günden bugüne milletimizle beraber omuz omuza yolculuk yaptık. Milletimiz bizi asla yalnız bırakmadı. Zor günlerden bizi çıkarıp başının tacı yaptı. Genel başkanımızı milletvekili hatta muhtar bile olamazsın denilen günlerden alarak başbakan yaptı. 11 yıldır da baş tacı olarak iktidarda tutarak ‘benim geleceğimi sen tayin et’ dedi. İkinci olarak da Ak Parti’nin sermayeye güvenilerek kurulmadığını, büyük Türk milletine duyulan güven ile kurulduğunu söyledik” ifadelerini kullandı.
 
DERTLERİ ERDOĞAN DEĞİL 
Müezzinoğlu Türk halkının gerçekleşen seçimlerde ve referandumda Ak Parti’nin yanında olduğunu söyleyerek “2004, 2007, 2011 ve referandumlarda vatandaşlarımız hep yanımızda oldular. Biz o günlerde Türkiye’de artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade etmiştik. Türkiye’de artık birileri milletin ensesinde boza pişiremeyecek dedik ve hiç kimseye milletin ensesinde boza pişirme imkanı vermedik. Hiç kimsenin milletin cebine elini uzatmasına müsaade etmeyeceğiz, hortumlatmayacağız dedik. Hortumlatmadık ve hortumlatmayacağız. Birileri bu duruşumuzdan rahatsız oldu. Bizim dönemimizde de milletin ümüğünü sıkmaya çalıştılar. Kapalı kapılar arkasında değişik senaryolar yaptılar ve partiyi kapatmakla tehdit ettiler. Yüzde 47 oy almış bir siyasi partiyi laikliğe aykırı davranışları dolayısıyla kapatmaya kalktılar. Dertleri Ak Parti, Erdoğan değil, dertleri milli iradenin hak ve hukukunu çiğnemek hortumlamak idi” şeklinde konuştu.
 
GÜCÜMÜZÜ SANDIKTAN ALIYORUZ
Müezzinoğlu, birilerinin, 1960’larda rahmetli Menderes’i ipe götürürken dertlerinin Menderes değil demokrasinin, sandığın, hak ve hukukunu ezip geçmek olduğunu iddia ederek “Onların gerçek niyeti Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü ezip geçmekti. Bunu 1960, 1970, 1980 ve 1990’larda başardılar. Ama Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü biz gücümüzü sizden ve sandıktan alıyoruz” dedi.
 
SANDIK NE DERSE O OLUR
Sandık ne derse bundan sonra onun olacağını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Yeter ki sandığın hak ve hukukuna sahip çıkalım. Sandıkta millet kimi ödüllendirecekse, ödüllendirir kimi cezalandıracaksa cezalandırır. Sandıkta başaramayanlar güç bulamayanlar milletle yan yana omuz omuza yürüyemeyenler, milletin derdiyle dertlenmeyenler daha öncelerde olduğu gibi yine yeni senaryolar yani gezi olayları gibi olaylarla karşımıza çıkıyorlar. Gezi olayını çıkaranlara seslenmek istiyorum. Türkiye’de son on yılda sağlık, ekonomi, eğitim, ulaşım daha kötüye mi gitti? Engellinin, dar gelirlinin koşullarını daha kötüye götüren bir durum mu var?” dedi.
 
SEVMEYE VE ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR 
Millet olarak çok sevmeye, anlamaya ve daha fazla destek olmaya ihtiyacımızın olduğunu söyleyen Müezzinoğlu “Türkiye’nin güçlü olmasından yalnız iç güçler değil Almanya ve Fransa’daki belirli çıkar grupları da rahatsız oluyor. Bu millet büyük ve güçlü bir millettir. Bu millet yeniden bu sofralarda oluşan kardeşlik duygularıyla yeniden dünyaya medeniyet sunacak ve güçlü bir medeniyet oluşturacaktır. O güçlü Türkiye’yi el ve gönül birliğiyle oluşturmaya Çerkezköy olarak var mıyız?” derken, bu soruya iftara katılan binlerce kişi de hep bir ağızdan “evet” cevabını verdi.
 
LAİKLİĞİMİZE VE KARDEŞLİĞİMİZE BİR ŞEY OLMADI 
Müezzinoğlu beş yıl önce Ak Parti’ye laikliğe aykırı davranışları gerekçesiyle kapatma davası açıldığını anımsatarak “Kapatma gerekçelerinden birisi de Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığının kurduğu iftar çadırının önünde ‘Hoş geldin ya şehri ramazan’ yazmasıydı. Bu yazı kapatma gerekçeleri arasındaydı. Rabbime şükürler olsun şimdi nereden nereye geldik. Ülkemizin her yerinde hoş geldin ya şehri ramazan diyoruz. Elhamdülillah laikliğimize de, kardeşliğimize de bir şey olmadı” dedi.
 
MİLLET FIRSAT VERMEYECEK
Milletin değerleriyle onur duymayanlara artık bu milletin ne sandıkta ne de sokakta fırsat vermeyeceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu “Ramazanınız mübarek olsun. Kadir gecenizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Düzenlenen iftara Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur,  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce,  İl, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve binlerce partili katıldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ