Burası çöplük değil, taş ocağı çukuru

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi Derinalçak mevkiinde bulanan Kokarpınar deresi görenleri hayrete düşürüyor. Daha önceden faaliyet gösteren taş ocağının yanında bulunan çukurun şuan çöplÃ

GÜNDEM 26.07.2013 10:42:00 0
 Burası çöplük değil, taş ocağı çukuru
Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli Temsilcisi, Göksal Çiğdem, “Kokarpınar deresinde daha önceden birçok taş ocağı açılmış ve yıllar sonra faaliyeti durdurulmuş. O zaman açılmış olan çukurlar şu anda çöplük olarak kullanılıyor.” dedi.
“YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”
Çiğdem, "Buralar bizim buraları çöplük olarak kullanmamız hiçte doğru değil. Daha önce hiçbir önlem alınmadan terk edilen sahaların tehdit oluşturduğu gerekçesiyle endişelerimizi yetkili makamlara bildirdik. Ancak son yaşanan olay, endişelenmekte ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu." diye konuştu.
 
"GÖRDÜKLERİMİZ KARŞISINDA DEHŞETE KAPILDIK"
DAYKO Vakfı'na gelen bir çağrıya kulak vererek çukurun yanına gittiklerinde, gördükleri karşısında dehşete kapıldıklarını ifade eden Çiğdem, şöyle devam etti: "Yaşama kastedilerek atılan alüminyum ve plastik ağırlıklı kimyasal atıkların, eski bir taş ocağı alanına rastgele döküldüğünü gördük. Birkaç fıçı veya çuval değil. Onlarca kamyon buraya nasıl ulaşmış? Nasıl hiçbir denetime takılmadan yaşam alanlarımıza atılmış? Şaşırmamak elde değil. Nedeni belli olan bu çevre felaketi konusunda yetkili makamlara yaptığımız müracaatlar sonucunda inceleme başlatıldı.”
 
Haber / Cihangir ARIK