Vali Yaman gazeteciler bayramını kutladı

Türk basınının kamu yararını gözeterek, halkın doğru haber alma hakkını ve açık toplum olmanın gereklerini yerine getirdiğini ifade eden Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, basının modern ve çoğulcu

GÜNDEM 23.07.2013 22:25:00 0
 Vali Yaman gazeteciler bayramını kutladı
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman dün yaptığı basın açıklamasında tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.
 
BASINIMIZ, DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRİYOR
Toplumsal olaylara duyarlı bir kamuoyunun oluşmasının yalnızca ve yalnızca tarafsız ve özgür basın ile sağlanabileceğini ifade eden Vali Yaman, “Sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyunun oluşması, ancak tarafsız, özgür, Basın ahlak yasasına saygılı ve sorumluluğunun bilincinde bir basının varlığıyla mümkündür. Basınımızın görevi, meslek, ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden anlık haber vermektir. Çalışmalarına özgür bir ortamda devam eden Basınımız, demokrasiyi güçlendirirken, kamuoyu duyarlılığını da artırmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
BAŞARILAR DİLİYORUM
Kırklareli’nin standartlarının yükselmesine her alanda katkı veren basının, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de katkısını sürdüreceğine inandığını dile getiren Vali Yaman, “Bu düşüncelerle, başta görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Üstlendikleri sorumluluğun bilinci içinde büyük bir özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın da Basın Bayramı'nı kutluyor, kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
Haber Merkezi