İnci Dere daha temiz olacak

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, İnci Dere çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Çağlayan, “İnci Dereye kolektör hattı döşenerek şehrin kanalizasyonu a

GÜNDEM 23.07.2013 22:02:00 0
 İnci Dere daha temiz olacak
ARITMA TESİSİNE BAĞLANACAK
Akalar Mahallesi, Bademlik Mahallesi, Karakaş Mahallesi ve İstasyon Mahallesi'nde bulunan su borularının büyük bir yatırım yapılarak Kırklareli'ne kazandırılan Kırklareli Atık Su Arıtma Tesisi’ne kolektörler ile götürüleceğini belirten Cavit Çağlayan, “Karahıdır Ayazma Köprüsü üzerinde başlayan kolektör hattı ve Bademlik Mahallesi Eriklice Köprüsü'nde başlayan kanal çalışmaları ile İnci Dere çok daha temiz hale getirilecektir” dedi.
 
REKREASYON VE GEZİ ALANI YARATILACAK
 Çalışmaların dört koldan devam ettiğini ifade eden Çağlayan, “İnci Dere için güzel projelerimiz var. Belediye Başkanlığımızın projelerinin uygulayabilmesi için İnci Dere'nin ıslah edilmesi gerekmektedir. Bunun olması için DSİ Kırklareli Şubesinin ıslah çalışmasını başlatması gerekiyor. Belediye Başkanlığı olarak taleplerimizi ilettik, sürecin ve yapılması gerekenleri bekliyoruz. Belediye olarak üstümüze düşen çalışmalarımızı en hızlı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bitirilen alt yapı ve ıslah çalışmalarından sonra ise İnci Dereye piknik alanı, çocuk oyun alanı, hobi bahçeleri kurulacak olup, kentin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar için güzel bir rekreasyon ve gezi alanı yaratılacaktır. Bu alanların yanında yine vatandaşların rahat edebilmesi için yürüyüş ve bisiklet parkurları oluşturulacaktır" ifadelerini kullandı.
 
MESİRE ALANLARINDA ÇALIŞMALAR BİTİRİLDİ
Piknik alanlarının temizlendiğini aktaran Başkan Çağlayan: "Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte, piknik yapılan alanlarda temizlik çalışmaları yapılıyor. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz bir ortamda piknik yapmalarını sağlamak amacı ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerim piknik yapılan alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Walldrof Çamlığında başlatılan çalışmalar sonunda çöpler toplanmış olup, vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmiştir. Piknik için mesire alanlarına gidecek vatandaşlarımız, cam şişeleri ve çöplerini alanlarda bırakmayıp, çevrelerini temiz tutmalıdırlar."dedi.
 
OYUN GRUPLARI KURULMAYA DEVAM EDİYOR
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen bölgelere yapılan çalışmalar ile oyun gruplarının kurulmasına devam edildiğini kaydeden Başkan Çağlayan: "Son olarak Cumhuriyet Mahallesi 200 Konutlar ve Koşu Yolu Caddesi üzerinden bulunan alanlara yeni oyun grupları kuruldu. Çocukların rahat ve güvenli bir ortam da zaman geçirmeleri ve eğlenmeleri için Belediye Başkanlığı tarafından kurulan oyun grupları çocukları fazlası ile mutlu etmeye yetecektir. Şehir merkezinde düzenli olarak parkların bakım ve onarımı yapılmakta olup, daha kaliteli bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulmaktadır" dedi.
 
Haber Merkezi