Kazak Gölü’nde iftar bir başka

Ramazanın ilk gününden itibaren, vatandaşlarla dolup taşan Kazak Gölü’ünde, iftarını açmak isteyen bir çok aile yer bulamayıp geri dönüyor. Çok geniş bir alanı kaplamasına rağmen yinede dolu

GÜNDEM 22.07.2013 23:09:00 0
 Kazak Gölü’nde iftar bir başka
HER AĞACIN ALTINDA BİR AİLE
Her kamelya altında bir ya da iki ailenin iftar sofrasını kurarak ezanı  beklediği Kazak Gölü’nde, ağaçlar altında da aynı manzarayı görmek mümkün. İnsnalar doğayla iç içe bir iftar açmak için Kazak Gölü’ne akın ediyor. Özellikle erkekler ızgara yaparken kadınlar da salata, çorba ve tatlı servisi ile meşgul oluyor. Çay tiryakilerinin ezanla  birlikte başlayacak olan semaver keyfi hazırlıkları da gözlerden kaçmıyor.
 
HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
Kazak Gölü’nde iftarını açmak için hazırlık yapanlardan  İpek Kirişçi, iftara 20 dakika kalmasına rağmen sofrasını kurduğunu, ailenin bütün fertleri ile birlikte ezanın okunmasını beklediğini belirtti. Kazak Gölü’nün Kapaklı İnsanına rahat bir nefes aldırdığını ifade eden İpek Kirişçi, “Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum. İnsanımız belirli zamanlarda buraya gelerek kafasını dinleme imkanı bulabiliyor. Biz de açık havada iftarımızı açmayı bekliyoruz. Herşey düşünülmüş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.
 
Haber / Asım YAVUZ