Motosiklet ile 23 Günde 11 Ülke Gezdiler

Üç arkadaş, motosiklet ile 23 günde 11 Balkan ülkesini gezerek Türkiye'ye döndü. 23 gün süren motosiklet turlarının çok maceralı ve keyifli geçtiğini belirten motor tutkunları, şartlar oluşması h

GÜNDEM 22.07.2013 22:51:00 0
 Motosiklet ile 23 Günde 11 Ülke Gezdiler
Üç kişilik gezi ekibi İtalya, Bulgaristan, Venedik, Yunanistan, Almanya, Slovenya, Avusturya, Makedonya, Hırvatistan, Kosova ve Bosna-Hersek'i gezdi.
 
7 BİN 60 KİLOMETRE YOL YAPTIK
Dünya'nın gezilecek görülecek çok yerleri olduğunu ifade eden Kenan Yurtçu (56), 23 günde motosikletle toplam 7 bin 60 kilometre yol yaptıklarını söyledi. Yaklaşık kırk yıldır motor merakı olduğunu anlatan Kenan Yurtçu, motor ile Türkiye'nin birçok yerini gezdiğini belirtti. Geziden büyük keyif aldığını açıklayan Yurtçu, "Küçüklüğümden beri motor merakım var. Motosiklet ile Türkiye'nin birçok il ve ilçesini gezdim. Türkiye'yi gezdikten sonra gezi arkadaşlarımızla bir de yurt dışı gezisi yapalım dedik. Kabul görünce yurt dışı gezisine karar verdik. Giderken de gelirken de çok güzel anılarımız oldu. Yurt dışında Türklere karşı ayrı bir teveccüh var. Kiminle tanışsak ilk önce Türk olduğumuzu belirtiyorduk. Ondan sonra adeta bütün kapılar bize açılıyordu" dedi.
 
SONUNDA YURT DIŞINA AÇILDIK
Gezi ekibinde bulunan Emekli Şükrü Kes ise yurt dışından hep yabancıların Türkiye'ye geldiğini, Türkiye'de bu tür gezilerin yapılmadığından yakınarak, geziye karar verdiklerini dile getirdi. Yurt dışında birçok Türk ile karşılaştıklarını hatırlatan Kes, "Çoğu zaman düşünmüşümdür. Hep yurt dışından yabancılar ülkemizi gezmeye geliyordu. Bizim ülkemizden motosiklet ile yurt dışına hiç mi giden yok diye düşünürdüm. Gezi arkadaşlarımla bu yönde düşünürken yurt dışına sonunda açıldık. Geziden ben de arkadaşlarım da çok büyük keyif aldı. İnsan ancak gidecek ki bu duyguları yaşasın. Ben herkese tavsiye ediyorum. Bizi yurt dışında gören Türkler, sizlerle gurur duyuyoruz, çok güzel bir etkinlik diye bizleri alkışlıyorlardı" diye konuştu.
 
BİRÇOK GÜZEL ANIMIZ OLDU
Gezide yaşanan küçük sıkıntıların gezinin tadı ve tuzu olduğunu kaydeden İngilizce Öğretmeni Kazım Bingöllü ise "Yurt dışına Edirne Kapıkule sınır kapısından çıktık. 11 Balkan ülkesini gezdik. Bir ara motosikletimiz Gümülcine yakınlarında arızalandı. Yoldan çevirdiğimiz bir motosikletli Türk çıktı. O da orada imamlık yapıyormuş. İmam evine giderek taksisini getirdi. Bize çok yardımcı oldu. Bizden para pul istemedi, sadece dua edin yeter dedi. Bunun gibi birçok güzel anımız oldu. İnanılmaz bir gezi oldu. Arkadaşlarla geziden çok zevk aldık. Gezimizin amacı motosiklet ile oraları gezip görmek idi. Gezdik gördük, çok şey öğrendik. Geziye katılan diğer iki arkadaşıma geziden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Haber Merkezi