Model uçak yapım kursları devam ediyor

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi, yaz tatilinde 11 kursiyerle, Model Uçak Yapım Kursunu sürdürüyor. İki kademede bitirilmesi planlanan kurs, 1. kademesinde Ata modeli, 2. kademesinde ise flamingo uçak modeli üzerind

GÜNDEM 20.07.2013 01:34:00 0
 Model uçak yapım kursları devam ediyor
2012-2013 Eğitim öğretim yılı döneminde Çerkezköy’de 177 kursiyere model uçak yapım sertifikası verildi.
 
ATA MODELİ TAMAMLANDI
Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi tarafından her yıl eğitim ve öğretim dönemi başında başlayan Model Uçak Yapım Kursu, bu yıl velilerden gelen talep dolayısıyla yaz tatili boyunca da devam ediyor. 11 kursiyerin katıldığı yaz kursunun ilk etabında, Ata Modeli tamamlandı. Kursiyerler bu günlerde Flamingo Modeli üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
 
117 SERTİFİKA VERİLDİ
THK Çerkezköy Şubesi Saymanı ve Kurs Öğretmeni Rabia Ersoy, kurs hakkında bilgiler verdi.  Model Uçak Yapım Kurslarının eğitim ve öğretim dönemiyle başladığını belirten Rabia Ersoy, “2102-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde 91 i ATA Modeli, 86 sı Flamingo Modeli olmak üzere 117 kursiyerimize sertifika verdik.  Normalde eğitim dönemi ile biten kursumuz, bu yıl velilerin talebi nedeniyle yaz mevsiminde de devam ediyor. Yaz kursumuzda, değişik okullardan gelen 11 öğrencimize eğitim veriyoruz.” diye konuştu.
 
PROJE OKUMAYI ÖĞRENİYORLAR
Kursa her zaman talep olduğunu belirten Ersoy, “Kursumuz çocuklarımızın el becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Proje okumayı, sabır ve kararlılığı öğrenen çocuklarımız,  aynı zamanda havacılık hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Kursta ihtiyaç duyulan malzemeler THY tarafından karşılanıyor. Kursu bitiren kursiyerlere verilen sertifikalar ise Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanıyor” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ