25 bin 468 su abonemiz var

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 17.07.2013 23:53:00 0
 25 bin 468 su abonemiz var
178 ÖN ÖDEMELİ SAYAÇ ABONELİĞİ YAPILDI
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde Haziran ayında toplam 178 adet ön ödemeli sayaca yeni su abonesi işlemi yapıldığını ifade den Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “Birimimiz ayrıca bu bir aylık süreçte 60 adet ön ödemeli sayaç için de isim değişikliği işlemi gerçekleştirmiştir. 44 adet ön ödemeli su sayacı da yenisi ile değiştirilmiştir” açıklamalarında bulundu.
 
44 MEKANİK SU SAYAÇ ABONELİĞİ KAPATILDI
Haziran ayında 72 adet mekanik su sayacı aboneliğinde isim değişikliği yapıldığını da sözlerine ekleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “44 adet mekanik su sayaç aboneliği kapatıldı. 12 adet arızalı olan mekanik su sayacı yenisi ile değiştirildi. 28 adet su aboneliğinde tarife değişikliği yapıldı” dedi.
 
FATURALANDIRMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Kapaklı Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde kayıtlı 15 bin 545 adet ön ödemeli sayaç aboneliğinin bulunduğunu kaydeden Adem Sekmen, “9 bin 923 adet de mekanik su sayaç aboneliği olmak üzere toplam 25 bin 468 su aboneliği bulunuyor” dedi. Sekmen, mekanik su sayaçlarının 2013 / 4. dönem faturalandırma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.
 
179 SAYAÇ ARIZASINA GİDİLDİ
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Atatürk Mahallesi’nde 41 adet su sayacı arızasına gittiğini söyleyen Sekmen, “Bahçelievler Mahallesi’nde 29, Cumhuriyet Mahallesi’nde 57, İsmet Paşa Mahallesi’nde 15 ve İnönü Mahallesi’nde de 37 olmak üzere Haziran ayı içinde toplam 179 adet sayaç arızasına gidildi” dedi.
 
3 BİN 203 METRE TEMİZ SU BORUSU ÇEKİLDİ
Haziran ayı içinde ayrıca çeşitli mahallelerde toplam 20 adet ana su borusu patlağının onarıldığını ifade eden Adem Sekmen, “52 adet su borusu patlağı onarıldı. 27 adet aboneye su bağlantısı yapıldı. İlçenin muhtelif noktalarında toplam 3 bin 203 metre PVC temiz su borusu çekildi” diye konuştu.
 
JENERATÖRLERİN AYLIK PERİYODİK BAKIMLARI YAPILDI
Su kuyuları ve su terfi merkezlerinin elektrik panolarında oluşan çeşitli elektrik arızalarına da bu süreçte müdahaleler yapıldığını söyleyen Başkan Yardımcısı Sekmen, “Jeneratörlerin aylık periyodik bakımları yapıldı. Su terfi merkezleri ve su kuyularında bulunan uzaktan takip otomasyon sisteminde oluşan elektrik arızalarına müdahaleler yapıldı” ifadelerini kullandı.
 
TERFİ MERKEZLERİ DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİLDİ
Su kuyuları ve terfi merkezlerinin düzenli olarak kontrol edildiğini kaydeden Adem Sekmen, “Mevcut olan elektrik sayaçlarının okuması ve faturalandırılması gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi su terfi merkezinde bulunan 1000 KVA enerji panosunun kompanzasyon kondansatör ve kontaktörleri değiştirildi. İsmet Paşa su terfi merkezinde bulunan hidroforların bakımı yapıldı” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ