GAZDAŞ’dan kaçak taraması

GAZDAŞ, abonelerine doğalgazın güvenli bir şekilde ulaştırılması ve kullanılmasını sağlamak amacıyla uluslararası standartlara sahip uygulamalar başlatıyor. Gazdaş kurduğu özel bir ekiple; yıl

GÜNDEM 17.07.2013 23:29:00 0
 GAZDAŞ’dan kaçak taraması
EKİPLER ÖZEL EĞİTİMLİ
Altyapı ve iç tesisat yapımlarında yüksek güvenlik önlemlerini esas alan GAZDAŞ, güvenli koşulların devamlılığını sağlayabilmek için cadde ve sokaklarda yılda 2 kez 3’er ay süren doğal gaz kaçak tarama işlemi gerçekleştiriyor. Özel eğitimli ekipler tarafından gerçekleştirilen tarama çalışmaları, ileri teknolojiyle tasarlanarak özel araçlara monte edilmiş hassas gaz algılama sistemi ve portatif gaz ölçüm cihazları ile titiz bir şekilde uygulanıyor. Böylece hem sistemin güvenliğini teyit ediyor hem de doğal gazın sunumundaki sürekliliği sağlamış oluyor.
 
2 BİN 415 KM TARANACAK
 Kaçak tarama çalışmaları hakkında bilgi veren GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, “Trakya bölgesindeki çalışmalarımızda 2012 yılsonu itibariyle işletmeye aldığımız 228 km’si çelik, 1.694 km’si polietilen ana hat ve 493 km’si servis hattından oluşan toplam 2.415 km’lik doğal gaz hattının tamamında tarama işlemi yapıyoruz. Tarama faaliyetlerimizi, lisans alanımız içinde yer alan Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çerkezköy, Lüleburgaz, Babaeski, Kavaklı, Büyükkarıştıran, Evrensekiz, Misinli, Ulaş, Velimeşe, Veliköy, Karaağaç ve Kızılpınar bölgelerinde rutin olarak yılda 2 kez gerçekleştiriyoruz. Titizlikle yürüttüğümüz bu çalışmayla, vatandaşlarımıza doğal gazın konforunu güvenli ve kesintisiz olarak ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
 
Haber / Asim YAVUZ