Yabancı öğrenciler Tekirdağ’da

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 13-17 Temmuz tarihleri arası Türkiye’nin çeşitli illerine ziyaret gerçekleştiren ve bu kapsamda Tekirdağ’a gelen Bulgaristan Sofya Üniversitesi DoÄ

GÜNDEM 17.07.2013 00:33:00 0
 Yabancı öğrenciler Tekirdağ’da
SAYI 500’E ULAŞTI
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Sofya Üniversitesi öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkoloji bölümünü tercih ettikleri için büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette öğrencilere üniversite hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişmektedir. Bu gün öğrenci sayımız 23 bin 500’e ulaşmıştır. 2012 yılında 192 yabancı uyruklu öğrencimiz vardı. Bu sayısı önümüzdeki yıl 500’e çıkartmak için geçtiğimiz günlerde sınav yaptık. Aynı zamanda yabancı öğrenciler Erasmus programları çerçevesinde de üniversitemize gelerek eğitimlerine devam edebilirler.” dedi.
TÜM ÇALIŞMALARA DESTEK VERECEĞİM
Öğrenciler, NKÜ’yü çok beğendiklerini, ileride Namık Kemal Üniversitesi’nde okumak istediklerini belirttiler.Bunun için gerekli şartları Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e sordular. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise Türkoloji Bölümü öğrencilerinin üniversiteye gelerek eğitim alabilmeleri için Sofya Üniversitesi ile işbirliği protokolü yapılması için gereken tüm çalışmalara destek vereceğini söyledi. Ziyarete NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü de katıldı.
 
Haber / Cihangir ARIK