Fabrika işçileri eylem yaptı

Çorlu’da çalıştıkları plastik boru fabrikasından 3 aydır ücretlerini alamadıklarını iddia eden 20 işçi, işyeri önünde protesto gösterisi yaptı, ortak taleplerini içeren mektubu işyeri sah

GÜNDEM 15.07.2013 19:50:00 0
 Fabrika işçileri eylem yaptı
Velimeşe Sanayi Bölgesi'nde bulunan plastik boru imalatı yapan 135 kişinin çalıştığı fabrikada çalışan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek, fabrika önünde biraraya geldi.
 
PARALARIMIZI İSTİYORUZ
Fabrika çalışanlarından Serkan Güven, fabrika yetkililerle yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını ve hiçbir sendikaya üye olmadıklarını belirterek “İş yerinden bize en son 30 Haziran günü ödeme yapılacağı söylendi. Ancak şu ana kadar hiçbir ödeme yapılmadı. Patronumuz ne yazık ki gözümüzdeki güvenini yerle bir etti. Birçok arkadaşımızın kredi ödemeleri, faturaları var. Birçoğu bırakın fatura ödemeyi, evlerine bir Yudum ekmek götüremez hale geldi. Bu üzücü olaylar karşısında fabrika yönetimine hakkımızı helal etmiyoruz ve paralarımızı istiyoruz" dedi.
 
MEKTUP YAZDILAR
Topladıkları imzaları ve fabrika sahibine yazdıkları ortak talepleri içeren mektubu yetkililere teslim eden işçiler daha sonra dağıldı.
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ