Engellilere iş imkanı sağlandı

Çerkezköy Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve Tepe Simit Dünyası’nın işbirliği ile engellilere iş imkânı sağlandı. Önceki gün düzenlenen törenle 10 engelliye simit

GÜNDEM 15.07.2013 13:38:00 0
 Engellilere iş imkanı sağlandı
Çerkezköy Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve Tepe Simit Dünyası işbirliği ile engellilere simit arabası dağıtılarak onlara iş imkanı sağlandı. 
 
AMAÇ HAYATA DAHA SIKI BAĞLANMALAEINI SAĞLAMAK
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Tepe Simit Dünyası sahibi Satılmış Arıcı ile beraber, engellileri bilgilendirdi. İlk aşamada 10 tane simit arabasıyla satışların başlayacağını belirten  Çetinkaya “ Tepe Simit Dünyasından 45 kuruşa alınan simitleri engelli vatandaşlarımız 75 kuruşa satarak para kazanacaklar” dedi. Amaçlarının engellilerin para kazanmalarını sağlamak, fakat onun öncesinde engelli bireyleri hayata daha sıkı bağlamak olduğunu söyleyen Çetinkaya, yapılan bu çalışma sayesinde sadece engellilerin değil ailelerinin de
yararlanacağını söyledi. 
 
10 SATIŞ YERİ BELİRLENDİ
Çetinkaya, engelli vatandaşların simit satacak yerlerinin belirlendiğini ifade ederek “İlk aşama için 10 tane simit aracı temin edildi. 10 simit arabası için belirlenen yerler ise; Çerkezköy Belediyesi önü, Çerkezköy Sakatlar Derneği karşısı, Çerkezköy Hastanesi kavşağı, SGK önü, Erna Center, Çerkezköy Adliyesi, PTT, Pazar Yeri ve İstasyon binasının çevresi olacak.  Engelli vatandaşlar istediği zaman satışa başlayabilecekler. Ramazan Bayramı’ndan sonra ise gelecek olan 10 simit arabası ile birlikte, toplamda 20 simit arabası satışa başlamış olacak” diye konuştu. 
 
AİLELER DE SATIŞ YAPABİLECEK
Her gün düzenli olarak engelli vatandaşlara sabah 06.30 itibariyle simit vereceklerini ifade eden  Satılmış Arıcı  “06.30-18.30 saatleri arasında engelli vatandaşlarımız belirlenen yerlerde satış yapacaklar. Engelli satış yapamayacak derecede ise annesi, babası veya kardeşlerden biri, evli ise eşi veya çocuklarından biri ile camekanın başında olacak” dedi. Arıcı, eğer yatalak durumda ise yine anne, baba veya kardeşlerden birisinin, evli ise eş veya çocuklarından birisinin araçla satış yapabileceğini söyledi. 
 
SATIŞ NOKTASINA ULAŞIM DA SAĞLANACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret ederek engelli vatandaşların sevincini paylaştı. Sağlanan araçlar ve satış yapılacak yerler konusunda bilgi veren Ertem “Engelli vatandaşlarımızın satış yapacağı yerlerin sabit olmasından yana değilim. Belirlenen yerlere göre eşit bir gelir sağlanamaz. Dönüşümlü olarak satış yapılırsa, herkes eşit parçada yararlanabilir. İlk hafta satışlar yapılsın, ona göre bir plan yapılsın. Eğer engelli vatandaşlarımızın satış noktalarına ulaşımları zor olacaksa, aracın teminatını biz sağlarız” diye konuştu. 
 
Haber / Asim YAVUZ