5 bin kişi aynı sofrada buluşuyor

Kırklarelililer, 11 ayın sultanı Ramazanın ilk iftarını Kırklareli Valiliği’nin koordine ettiği ve Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından Festival Alanı'nda kurulan iftar çadır

GÜNDEM 12.07.2013 00:46:00 0
 5 bin kişi aynı sofrada buluşuyor
ORUCUNU VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AÇTI
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın himayelerinde geçen yıl başlanan ve bu yılda devam edilen iftar programı çerçevesinde, Kırklareli Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından Festival Alanı'nda 5 bin kişilik iftar çadırı kuruldu.  Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’da Kırklareli halkının yoğun ilgi gösterdiği iftar çadırında, geçen sene Ramazan Ayında olduğu gibi bu sene yine Kırklareli halkı ile birlikte orucunu açtı. 
 
MEHTERAN GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ
Vali Yaman’ın konuşmasının ardından okunan Kuran-ı Kerim ve dualardan sonra, Kırklarelililer hep birlikte iftar saatinde oruçlarını açtılar. İftar programı, Lüleburgaz Müzisyenler Derneği mehteran takımının gösterisiyle sona erdi. 5 Bin kişinin katıldığı İftar yemeğinde, Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vali Yardımcıları, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Lütfi Mor, Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, kurum amirleri ve vatandaşlar oruçlarını açtılar. 
 
KİTAP FUARINI GEZDİLER
Vali Mustafa Yaman ve beraberindekiler daha sonra İstasyon Caddesinde Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından kurulan Kitap Fuarının açılışını yaparak kitap fuarını gezdiler. Kitap Fuarı, Ramazan Ayı boyunca İstasyon Caddesinde açık kalacak.
 
Haber / Cihangir ARIK