Dev projelerin temeli atıldı

Veliköy Meydan Projesi, NKÜ Yükseokul, Toplu Konut Veliaport, Veliköy OSB yolu asfalt, Şehit Polis Sabahattin Ergin Üstgeçidi, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, 4 adet mini çim saha projeleri kapsamında önceki gün toplu tem

GÜNDEM 9.07.2013 00:23:00 0
 Dev projelerin temeli atıldı
MEHTERANLA BİRLİKTE YÜRÜDÜLER
Törenler İstanbul’dan gelen Mehteran Takımı eşliğinde Veliköy Düğün Salonu önündeki tören alanına yürünmesi ile başladı. Keşkek dağıtımının ardından programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Veliköy Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Baksı tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve kurban kesiminin ardından Veliköy Belediyesi tarafından 4 yılda hayata geçirilen projelerin anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu.
RENK VERDİNİZ
Slayt gösterisinin ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bugün buraya gelenler, gökkuşağının motifleri gibi renk verdiniz” dedi. Veliköy ve Yalıboyu olmak üzere 2 adet organize sanayi bölgelerinin olduğunu söyleyen Belindir “Bu sanayi bölgelerimizde 120 adet faal üretim yapan firmalarımız var ve bu firmalarda 12 bin kişi istihdam ediliyor”de dedi.
 
YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞACAK
Veliköy’e yapılan yatırımlardaki katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a teşekkür eden Başkan Belindir “Meslek Yüksek Okulu’nun beldemize gelmesiyle, Veliköy yeni bir çehreye kavuşacak. Çeşitli okullarımızda iyileştirmelerin yanı sıra bilgisayar dağıtımı ve kırtasiye dağıtımı yaptık. Veliköy’e yaptığımız Veliköy Ortaokulu hepimize hayırlı olsun. Beldemizde okulların kapanmasıyla beraber yaz okulları açtık. Belde sakinlerimizin elbirliğiyle Mehmetçiklerimizi vatan nöbetine yolladık. Belde genelinde vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz sağlık taraması yaptık, enerji nakil hatlarımızın bir kısmını yeraltına aldık. Cumhuriyet meydanı projemiz bittiğinde bitişiğinde vatan caddesinde 5 kilometre asfaltma yapacağız” dedi.
 
TORBA YASA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da son günlerde meclis gündeminin çok yoğun olduğunu ifade ederek “Çok önemli bir yasa olan Torba yasası üzerinde çalışma yapıyoruz. Bu yasa 100 bin kişiye kadro alma imkanı sağlayacak” diye konuştu. Himzetlerinden dolayı Hanifi Belindir’i kutlayan Akbulut “Görevler geçici, insanlar geçici ama yapılan eserler kalıcıdır. Veliköy’de devasa 7 tane projenin bazılarının temelini atmak ve bazılarını hizmete açmak üzere buradayız. Veliköy için çok katkılı ve hayırlı olmasını diliyorum. Veliköy bir üniversite beldesi oluyor, bu çok önemlidir” ifadesini kullandı.
 
 
 
 
SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTSİN
Mısır’da seçimle göreve gelen Cumhurbaşkanının askeri darbe ile görevden alındığını anımsatan Akbulut “21. Yüzyılda milli irade hakim olsun. Sandıkla gelen sandıkla gitsin. Eğer tepkinizi gösterecekseniz bu tepkiyi tamamen demokratik hukuki yasal bir süreçte gösterin. Milli irade budur. Yakıp yılmak mağara dönemi insanlarına yakışır” dedi.
2008 yılında 19 Mayıs çalışmaları  esnasında  Çorlu  Bölge Trafik  Müdürlüğü  emrinde görevli olarak,  karayolu  güvenliği  ve trafik  akışını  sağlamak amacıyla bulunduğu  Veliköy’de  geçirdiği  trafik  kazası  sonucu  şehit olan polis Sabahattin Ergin’in annesi Sabahat Ergin (73) eşi Aysel Ergin ve Kızı Funda Ergin’e  Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir tarafından plaket verildi.
 
 
YETİŞİRSE EYLÜL’DE BURAYA TAŞIYACAĞIZ
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu binasının temelinin atılması, 320 konut ve 8 bloktan oluşan Veliaport  ve  Veliköy  Ortaokulunun açılması, 4 tane mini çim sahasının temelinin atılması temsili temel atma töreni için protokol ve vatandaşlar Hürriyet meydanında hazırlanan temsili inşaat sahasına giderek burada temsili olarak protokol tarafından beton döküldü. Daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu binasının inşaatını yerinde incelenmesiyle tören sona erdi.Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversite tamamlanırsa Eylül ayında Çerkezköy Meslek Yüksekokulunu Veliköy’e taşıyacaklarını belirterek “Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzda bin 200 öğrenci eğitim görüyor. Ama kapasite bu değil. Buraya taşınınca hem öğrenci sayısı hem de program sayısı artacak. İleriye dönük de belki bir fakülte açmış olacağız” dedi.
 
 
  
   
KATILIM YOĞUN OLDU
Toplu açılış ve temel atma törenlerine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut,  Çerkezköy İlçe Kaymakamı Ayhan Bayhan , Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek , AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kanbur, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ