Kadın girişimciler Edirne’de bir araya geldi

Edirne ve Keşan Kadın Girişimcileri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal ile bir araya geldi.

GÜNDEM 6.07.2013 00:09:00 0
 Kadın girişimciler Edirne’de bir araya geldi
PROJELER KONUŞULDU
Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği dayanışma toplantısında bir araya gelen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal, İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Meral Yalçınkaya, İTO Kadın Girişimciler Kurulu AR-GE Çalışma Komitesi Başkanı Ülkü Farımaz Güler, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keşan TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç ile komite üyeleri, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi üzerine oluşturulan projeleri konuştu.
 
ÖNEMLİ YOL KAT EDERİZ
Toplantıya Berrin Tanyolaç’ın yanı sıra Keşan TSO adına Meclis Üyesi Necla Dev,  Edirne İl İcra Komitesi ve Keşan TSO Kadın Girişimciler Komite Üyesi Ülkü Tanman ile Komite Üyesi Berna Tanyolaç katıldı. Toplantıda konuşan Hatice Güner Dinçbal Kal, gelecek kuşaklara rol model olmak istediklerini ifade ederek genç kızları iş hayatına kazandırmak için proje hazırladıklarını söyledi. Hatice Kal, “Teknoloji Melekleri” isimli Proje ile en az lise mezunu kızların 45 günlük eğitimden sonra teknoloji alanında istihdam edilmesinin hedeflendiğini belirterek, “Eğitim alan genç kızlarımızın bilişim sektöründe çalışmalarını sağlayacağız. Projenin her ile adaptasyonu mümkün. Sizlerde projeye dahil olursanız, sizlerin katkısı ile önemli yol kat ederiz” dedi. Toplantının ardından konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Keşan TSO Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç, Marmara Bölge Başkanı ve beraberindeki kadın girişimciler heyeti ile görüşmelerinin son derece faydalı geçtiğini dile getirerek, “Teknoloji Melekleri adı altında geliştirilen ve kadın girişimciliğinin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan bir projenin hayata geçirilmesi adına görüşmelerimiz oldu. Bizler her platformda  ifade ettiğimiz gibi kadın girişimciliğinin yaygınlaştırılması adına verilebilecek her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Toplantının ardından kadın girişimciler heyeti, yeni göreve başlayan Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'e yeni görevlerinden dolayı tebrik ziyareti gerçekleştirdiler.
 
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN