Bakanlıktan teşekkür belgesi

Sağlık Bakanlığı, Çorlu’da geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin bağışladığı organlarla 3 kişiye hayat veren emekli polis memuru 46 yaşındaki Ercihan

GÜNDEM 1.07.2013 23:40:00 0
 Bakanlıktan teşekkür belgesi
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden 2 yıl önce emekli olan ve İstanbul'un Silivri İlçesi'ne yerleşen Ercihan Ulu, geçtiğimiz yıl Haziran ayında arkadaşlarını ziyarete geldiği Çorlu'da beyin kanaması geçirdi. Ailesi, beyin ölümü gerçekleyen Ercihan Ulu'nun organlarını bağışladı. Ulu'nun alınan akciğer, karaciğer ve böbreği üç kişiye nakledildi.
3 KİŞİYE CAN VERDİ
Sağlık Bakanlığı, ailenin yaptığı örnek davranış nedeniyle hazırlattığı teşekkür belgesini Çorlu Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Çorlu Devlet Hastanesi yöneticisi Dr.Ali Cengiz Kalkan, baba Yaşar Ulu'ya teşekkür belgesini verdi. Oğlunun organlarının 3 kişiye hayat verdiğini belirten baba Ulu, "Bu da biraz olsun bizim acımızı hafifletti. Biz örnek olmak istedik ve olduğumuza da inanıyorum. Oğlum 13 Haziran günü Silivri'den işlerini halletmek için buraya gelmiş. Arkadaşıyla oturduğu sırada fenalaşmış ve yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirmesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda 10 gün tedavi gördükten sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik. Ailece oğlumun birilerine hayat vermesini düşündük ve organlarını bağışlama kararı aldık. Biz bunu para için değil, bir hayat kurtarmak için yaptık. Zor oldu, ama gerçekleştirdi. Merak ettiğim oğlumun hayat verdiği insanları tanımak onları görmek istiyorum. Bana 1 milyon verseler vermezdim. Ama bir insana hayat vermek kadar güzel bir şey yok. Bunun için biz bunu yaptık. Bu olayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ