2013 yılının en güzel hediyesi

Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, dün yaptığı açıklamada, Keşan’a aç

GÜNDEM 27.06.2013 01:07:00 0
 2013 yılının en güzel hediyesi
 
BAŞARILARI DÜNYA ÇAPINA TAŞTI
Bu yıl sezonun Erikli sahilinde hızlı başladığını da belirten İşçimen, işlerin aynı güzellikle Eylül ayı sonuna kadar süreceğini tahmin ettiğini de ifade etti. İşçimen, “Turizm bölgesi olan bölgelerin en büyük ihtiyacını ara eleman oluşturmaktadır. Biz bunu yıllarca dile getirdik ve önemini anlatmaya çalıştık. Artık Turizm Meslek Lisesi sayesinde ara eleman sıkıntımızı büyük ölçüde aşmış olacağız. Biz lisenin onayı gelene kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Eğer lise için bir uygulama alanı ihtiyacı olursa diye projeler hazırladık. Bu projelerimizi de Milli Eğitim Müdürlüğü ile de paylaşmak isteriz. Bu lisenin olgunlaşmasının zaman içinde kendiliğinden oluşacağını da düşünüyoruz. Eğitim olarak hızla gelişen bir bölge olduğumuz için bu lisenin daha yükseğinin olacağını görebiliyoruz. Keşan, eğitim merkezi olma yolunda çok ilerledi ve başarıları dünya çapına taştı” dedi.
 
YÜZDE 50 ARTIŞ VAR
Henüz başlamakta olan yaz sezonu hakkında da değerlendirmede bulunan İşçimen,  bu yıl turizmde yüzde 50’lik bir artış gözlendiğini belirterek, “Özellikle Erikli Sahili’nde Haziran ayındaki artış diğer yıllara göre çok daha fazla oldu. Haziran ayı başı itibariyle Erikli’de hafta sonu ve hafta içi yer sıkıntısı yaşandı. Bugün itibariyle Erikli Sahili’nde kiralık boş ev bile kalmadı. Otellerin ve pansiyonların tam olarak dolu olması nedeniyle gelen misafirlerimizi ev pansiyonculuğuna yönlendirmekteyiz. Ancak bir kaç gündür bu bile çözüm olamadı. Bu da bu yıl Erikli’de erken bir yoğunluğun oluştuğunu ortaya çıkardı”  diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ