Oda Borsalardan Hisarcıklıoğlu`na tam destek

Keşan ve İpsala Oda Borsaları, 30 Ağustos tarihinde yapılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) genel kurulunda Rıfat Hisarcıklıoğlu’na destek vermek amacıyla önceki gün bir toplantı d?

GÜNDEM 26.06.2013 00:10:00 0
Oda Borsalardan Hisarcıklıoğlu`na tam destek
YÖNETiM KADROLARI DEĞİŞTİ
Saat 10.00’da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ile İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri katıldı.  Toplantıda ilk olarak söz alan Girgin, TOBB’da seçim atmosferinin devam ettiğini belirterek, “Üyesi olduğumuz kurumlarda seçimlerimizi tamamladık. Edirne ili içerisinde 7 oda borsamızdan 2’sinin haricinde yönetim kadroları değişti. Değişmeyen Keşan TSO ve İpsala TB oldu” dedi. 
 
ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK
Daha sonra söz alan Kaymaz ise, Keşan, İpsala ve Enez için katılımcı olmaya, ortak noktada buluşmaya hazır olduklarını ifade etti. Necmi Kaymaz’ın ardından söz alan Yusuf Yörük, bölgeye hizmet etmeye hazır olduklarının altını çizerek, “Bu birliktelik beni çok sevindiriyor. Daha önce de birlikte çok güzel işler yaptık. Önümüzdeki dönemde daha güzel işler yapmaya çalışacağız. Her konuda bu birlikteliği yukarıya çıkarmaya hazırız. Bize verilen görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu. Alioğlu ise, yaptığı konuşmada “İTB 3. dönem seçildi. İpsala’nın güvenini kazanmışlar ki 3 dönemdir seçiliyorlar. Aynı zamanda KTB’de yeniden seçildi. İnsanlar yeni yönetimi unutmamış” dedi.
 
KENDİLERİNE DAHA YAKIN OLMA İSTEĞİMİZİ SÖYLEDİK 
Daha sonra konuşan Mustafa Helvacıoğlu, TOBB çatısı altında toplanan 3 kuruluşun en dinamik yapılar olduğunu dile getirerek, “Ekonominin bel kemiği olan tarım, turizm ve ticaret sektörlerinin ana direği oda ve borsalardır. Bizler geleceği iyi tasarlarsak diğer kurum ve kuruluşlar bizleri yalnız bırakmıyor. Bu birliktelik fark edilecek işlere imza atacak. Bu beraberliğimiz altında güç birliğinin yattığına inanıyorum. Bölgenin potansiyelini açığa çıkarmak adına birlikte güç olmalıyız. Güney Edirne her türlü noktada ön sıralarda olduğumuzu izliyorsunuz. Bunu beraberliğimize borçluyuz. Ayrıca, gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretinde Rıfat Başkanımız bizi o kadar ilgi ile karşıladı ki, Biz de kendisine Ankara delegelerimiz ile önümüzdeki süreçte Rıfat Başkanımız ile çalışmak istediğimizi ifade ettik. Bu bölgedeki enerjiyi, başkanımızdan aldığımız enerji ile yürütüyoruz. Tüm TOBB delegelerimiz ile önümüzdeki süreçte kendisiyle bölgemizde birlikte olmaya davet ettik. İnşallah TOBB seçimlerine kadar bölgemize gelecek. Bu bölgede onun da değeri çok fazla. Trakya adına kendilerine daha yakın olma isteğimizi söyledik” dedi. 
 
KENDİSİNİ DESTEKLİYORUZ
Helvacıoğlu’nun ardından yeniden söz alan Yörük, Ağustos ayında yapılacak olan genel kurulda Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu desteklleyeceklerini açıkça söylediklerini kaydederek, “Biz delegelerimiz ile beraber başkanımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Ben şahsım adına Rıfat Hisarcıklıoğlu’na destek olduğumu açıklıyorum. Başkanımızın dinamik bir yapısı var” diye konuştu. İbrahim Girgin ise, Hisarcıklıoğlu’nu İTB olarak yeni bir hizmet binası ve 42 tane üyemizin kullanabileceği depolama yeri yaptıklarını ve bunların açılışını yapmak için bölgeye davet ettiklerini söyleyerek, “Son dönemde TOBB ülkemizde ticari alanlarda dünya markası olmak için çalışan en büyük sivil toplum örgütü olduğunu kanıtladı. Burada bizler yeni başkanlar olarak tekrar TOBB başkanı olarak kendisini görmek istediğimizi söyledik. Irmak geçilirken at değiştirilmez tabiri ile tekrar başkanımızın TOBB başında olması gerektiğini düşünüyoruz. Kendisini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ