Balık ölümleri meclis gündeminde

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli merkeze bağlı Kavakdere köyü deresinde yaşanan balık ölümlerini Veysel Eroğlu'ya sordu.

GÜNDEM 25.06.2013 04:55:00 0
Balık ölümleri meclis gündeminde

ERGENE’Yİ DAHA ÇOK KİRLETİYOR

Dibek, verdiği soru önergesinde; seçim bölgesi Kırklareli Merkez ilçeye bağlı Kavakdere köyü deresinde balık ölümleri yaşandığını belirterek "Organize sanayi bölgesindeki firmaların arıtmalarının zaman zaman çalıştırılmaması nedeniyle gerçekleşen balık ölümlerinden Kavakdere dışında Babaeski İlçemize bağlı Erikleryurdu, Kumrular, Müsellim, Pancarköy'de etkilenmiştir. Sanayi atıkları söz konusu köylerden geçerek Alpullu'dan Ergeneye ulaşmakta ve Ergene'nin daha da kirlenmesine neden olmaktadır" dedi.

 

BAKAN EROĞLU’NA SORDU

Turgut Dibek, verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti: "Balık ölümleri ile ilgili kontroller yapılmış mıdır? Balık ölümlerinin sebepleri nelerdir? Sorumlular hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Balık ölümlerinin önüne geçmek için bir çalışmanız olacak mıdır? Organize sanayi bölgesindeki firmaların zaman zaman arıtmalarını kapatmaları tarafınızca araştırılmakta mıdır? Bugüne kadar kaç firmaya arıtmalarını kapattıkları için ne kadar ceza kesilmiştir? Firmaların arıtmalarını kapatması ve bu nedenle kirlenen suların yöre halkına etkileri araştırılmakta mıdır? Balık ölümleri ve zehirli sular nedeniyle mağdur olan yurttaşlarımızın mağduriyeti giderilecek midir? Ergene eylem planı içerisinde arıtmaların daha sıkı denetlenmesi düşünülmekte midir?"

 

Haber / Ahmet KILAVUZ