En iyi hizmet, arkasında teşkilat olan belediye tarafından yapılabilir

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, yerel siyasete dair değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Kapaklı Belediyesi Başkanlığı aday adaylığı konusunda yorumlarda bulunan Ali

GÜNDEM 24.06.2013 09:45:00 0
En iyi hizmet, arkasında teşkilat olan belediye tarafından yapılabilir
AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkanlığına aday adaylığı konusunda ismi telaffuz edilenler söz konusu. Bu isimleri sizden almamız mümkün mü?
Yerel seçimler belli bir periyoda göre şekillenmektedir. Yani yasal bir süreç mevcut.  Bu yasal süreç henüz başlamadığından dolayı, aday adaylığı müracaatları da henüz başlamış değil. Biz seçmenin eğilimine dair, herhangi bir anket de yaptırmış değiliz. Kamuoyunun ne düşündüğünü, kime eğilim gösterdiğini henüz bilmiyoruz. AK Parti’nin göstereceği aday, bizim destekleyeceğimiz, her an yanında olacağımız kişidir. Gösterilecek olan kim olursa,  bizler ona her türlü yardımda bulunarak, başkan olması konusunda gerekeni yapmakla sorumluyuz.  Herhangi bir karşı duruş söz konusu olamaz. Bu aşamada, birini işaret etmek, siyasi ahlaka aykırı bir davranış olur.
Geçen yerel seçim sonuçlarına baktığımızda Kapaklı’da AK Parti’nin DSP’nin gerisinde kaldığını görüyoruz. Geçen zaman zarfında AK Parti’nin lehinde siyasi bir gelişme yaşandığı söylenebilir mi? 
Evet , iki yerel seçim yaşadık. 2004 ve 2009 seçimleri. Biz her iki seçimde de birinci parti olmuştuk. Yüzde 45 oranında bir oy almıştık. 
Her iki seçimden de DSP’nin adayı İrfan Mandalı’nın galip çıkması ve halen başkanlık koltuğunda oturmasına rağmen, AK Parti’nin seçimlerden birinci parti olarak çıktığını söylemeniz nasıl izah edilebilir?
2004 ve 2009 yerel seçimlerini irdelediğimizde, maalesef tamamen yanlış hamlelerle ve kendine özgü bir takım durumlarla Kapaklı’da iki dönem üst üste Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybettik.  Kapaklı’nın belde olması nedeniyle halkın kendi iradesini gerektiği gibi yansıtamadığı kanaatindeyim. Göreve geldiğimden beri her zaman ifade ettiğim gibi, Kapaklı bu seçimlerde AK Parti,  CHP ve MHP arasında bir çekişmeye sahne olacaktır. Eskiden olduğu gibi yine partisi olmayan adayların gündemde olacağını zannetmiyorum. Artık Kapaklı bir ilçe ve bu ilçede oturan insanlar, partisi olan adaylar üzerinde siyasi iradelerini yansıtacaklardır.
Kapaklı seçmeninin AK  Parti’yi tercih etmesi için nedenleriniz neler olabilir?
Eskiden olduğu gibi Kapaklı artık az nüfusa sahip bir yerleşim yeri değil. Kapaklı’nın nüfusu kendisine bağlanan köy ve beldelerle birlikte 90 binin üzerindedir. Bu tür yerleşim yerlerinin  göç olması nedeniyle şahıslardan ziyade partiler ön plana çıkar. Yapılacak olan çalışmayla beraber, AK Parti seçmeni kendi partisini ve partisinin adayını destekleyecektir. Bunun sebepleri bellidir. Biz her zaman şunu demişizdir.  En iyi hizmet, arkasında teşkilat gücü olan bir belediye tarafından yapılabilir. Arkasında sorgulayan, denetleyen bir teşkilat varsa belediye başkanının elbette ki performansı artar. Sonuçta seçmene hizmet odaklı bir belediye kazandırılmış olur. Bu arada bizim ne bir parti ne de kişi ile alakalı bir sorunumuz bulunmamaktadır.
Hizmet manasında nasıl bir Kapaklı Belediyesi düşünüyorsunuz?
Bu gün sosyal medyaya baktım. Kapaklı’da uygulanması planlanan iki proje gördüm. Bir tanesi Beyaz Saray’ın yıkılıp yerine Kültür Merkezi yapılacağı, diğeri ise İsmet Paşa Mahallesi’nde Kapalı Spor Salonu yapılacağına ilişkin projeler. Projeler güzel. Güzel olmayan şey bu projelerin  seçim arifesinde yapılacak olmasıdır. Neden bu güne kadar bu hizmetler yapılamadı. Kapaklı Belediyesi’nin bu iki projeyi uygulayabilmesi önünde engeller mi vardı? Hayır, fevkalade bu projeler daha önceden yapılabilirdi. Ama yapılmadı. Şimdi seçim yanaşınca projelerden konuşulmaya başlandı. Biz AK Parti Belediyeciliğini Kapaklı ile tanıştırabilirsek seçim odaklı değil hizmet odaklı belediyecilik anlayışı sergileyeceğimizin altını çiziyorum.
Uzun zamandır İrfan Mandalı’nın AK Parti’ye geçeceği konusunda söylentiler duyuyoruz. Mandalı’nın AK Partiye geçme olasılığı var mı?
Bu güne kadar somut bir şey olduğu söylenemez. Elbette ki İrfan Mandalı ya da bir başkası AK Parti saflarında yer almak isteyecektir. AK Parti’nin konumu belli. Bu nedenle AK Parti’ye geçme konusunda kişilerin görüşüne saygı duymamız gerekir. Büyükşehir değerlendirmeleri noktasında il teşkilatı veya AK Parti Genel Merkezi, Mandalı’nın müracaat etmesi halinde olumlu bir sonuçla karşılaşırsak bizim bu konuda herhangi bir söz söyleme hakkımız elbette ki olmayacaktır. Ancak biz bu karara saygı duyarız.
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından yerilen Mandalı’nın, AK Parti saflarında yer alacak olması, hem Mandalı’yı yerenler, hem de diğer partilerden istifa ederek AK Parti’ye geçenlerin kırgınlık yaşamasına neden olur mu?
Belediye başkan aday adaylarımız, AK Parti belediyeciliğini Kapaklı halkı ile buluşturmak için partilerinden istifa edip AK Parti’ye katılmışlardır.  Mutlaka herkes kendisini aday olarak görmek ister. Ne var ki birkaç kişi içinden sadece bir kişi aday olur. Maksat AK Parti Belediyeciliğini Kapaklı halkı ile buluşturmaksa bir kırılma yaşanmamalıdır. Her şeyin bir dengesi vardır. Bizim tarafız bir duruşumuz var. Biz kimin ne kadar gücü olduğunu biliyoruz.
Aday adaylarınızın siyasi çalışmaları sizleri rahatsız ediyor mu?
AK Parti Kapaklı Belediye Başkanı aday adaylarının çalışıyor olması bizleri üzmek yerine bilakis memnun etmektedir. İl yönetimimiz bu çalışmaları takdirle karşılamaktadır. Yapılmakta olan çalışmalar Ak Parti’yi halka tanıtmaktır, anlatmaktır. Hatta bu tür çalışmalara bizleri çağırırlarsa biz teşkilat olarak toplantılarına, çalışmalarına iştirak ederiz. Biz bunda bir sakınca görmüyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da aday adaylarımıza eşit mesafede bulunacağız. Son aşamada yapılacak olan kamuoyu yoklamasıyla adayımız belirlenmiş olacaktır. Bu nedenle belediye başkanı aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız daha fazla çalışmalılar. Halkla iç içe olmalarını ve konumlarını kamuoyu yoklamalarında en üst seviyelere çıkarmalarını bekliyoruz. Bu seçim büyük şehir odaklı bir seçim olacağından olaylara geniş yelpazeden bakılması gerekiyor. 
Yaklaşık bir ay önce başlayan ve tüm ülkeye yayılan Gezi Parkı protestolarının Kapaklı’da da yapılması hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Kapaklı’da yapılan protestolar halkımızın demokratik hakkı olan hareketlerdir. Kapaklı’da yapılmış olan protestolar sonucunda herhangi bir taşkınlık yaşanmamıştır.  Bu çok sevindirici bir sonuçtur. Her düşüncedeki insanımızın sağduyulu davranarak eylemlerini noktalamasına sevindik.  Umuyorum ki herkes gerçekleri görür ve doğru olan noktada buluşuruz.
 
 
Haber / Asim YAVUZ