Zabıtadan marketlere denetim

Malkara Belediyesi Zabıta ekipleri önceki gün ilçede faaliyet gösteren bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan iş yerlerinde denetimlerde bulundu.

GÜNDEM 24.06.2013 09:10:00 0
 Zabıtadan marketlere denetim
SON KULLANMA TARİHLERİ DE KONTROL EDİLDİ
Belediye Zabıta ekipleri; tüketicilerin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarını şeffaf bir şekilde bilmesi, aldanmaması, diğer ürünlerle mukayese yapabilmesi için 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 12. maddesine istinaden satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketleri ile sunulan hizmetlerle ilgili ücret tarifeleri kontrolü, iş yeri sahiplerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü, ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihlerinin kontrol denetimlerini gerçekleştirdiler.
 
ENCÜMEN KARARI İLE İMHA EDİLECEK
Belediye Başkan Vekili Hasan Eğilmez; "Halkımızın sağlığı açısından Belediyemiz Zabıta ekiplerinin yaptıkları rutin kontroller ile denetlemeleri sürdürüyoruz. Bakkal, tekel bayii, büfe ve marketlerde de raf ürünlerinin üretim ve son kullanma tarihlerini denetleniyor. Denetlemelerde son kullanma tarihi geçmiş ürünler toplanıp Encümen kararı ile imha edilecektir" dedi. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçen mallar toplanılarak imha edilmek üzere Zabıta ekipleri tarafından belediyeye getirildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN