Afgan ve Gineli İş Adamlarından NKÜ’ye ziyaret

TUSKON tarafından organize edilen 18. Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılmak için İstanbul’a gelen ve anlaşmalar yapmak için Tekirdağ’da bulunan Afgan ve Gineli İşadamları Namık Kemal Üniversitesi Rek

GÜNDEM 22.06.2013 01:02:00 0
 Afgan ve Gineli İş Adamlarından NKÜ’ye ziyaret
ÖĞRENCİ SAYISI 23 BİN 500
Ziyarette NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Başkanı Kasım Özadalı, Afgan – Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Murat Akyüz, TASİAD Genel Sekreteri Hasan Yaşa, Kandahar İnşaat Odası Başkanı İşadamı Anayatullah Durani, Afgan ve Gineli İşadamları bulundu. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitede kültür ziyareti düzenleyen İşadamlarına Tekirdağ’ı ve üniversiteyi tanıttı. Üniversitenin tarihini hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz 2006 yılında kuruldu. 8 Fakültesi, merkezde ve ilçelerde toplam 11 tane yüksekokulu var. Toplam öğrenci sayımız 23 bin 500. Her yıl öğrenci sayımızı arttırıyoruz. Tekirdağ’ın İstanbul’a yakın olması, Tekirdağ’ın tarım, sanayi ve liman kenti olarak anılması, Üniversitemizi daha da cazip bir hale getiriyor” dedi.
 
DAHA DA ARTARAK DEVAM ETMELİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Osman Şimşek, “Nitelikli ve dinamik yapısıyla öğrenci kapasitesi, akademik ve idari kadrosunu sürekli attırtan Üniversitemiz bu hızla, bu tempoyla, önümüzdeki yıllarda Tekirdağ’ı Üniversite Şehri haline getirecektir” diye konuştu. Şimşek, ülkeler arasında yapılan ikili sanayi ve ticaret alanında yapılan anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu anlaşmaların daha da artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
 
AFGAN GİYSİSİ GİYDİ
Ziyarette, Afgan İşadamları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e Afgan giysisi (Cübbe) giydirdi.
 
Haber / Gökhan TEKER