Nehir taşkınlarına Avrupa Birliği destekli proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Devlet Su İşleri XI. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kadıoğlu, her yı

GÜNDEM 15.06.2013 01:17:00 0
 Nehir taşkınlarına Avrupa Birliği destekli proje
PROTOKOL İMZALANDI
Avrupa Birliği'nin destek vereceği Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'nin ortak olacağı projeyle ilgili bilgiler veren Kadıoğlu, "Her yıl Meriç Nehri'nden gelen sulardan dolayı ülkemizin özellikle Trakya Bölgesi etkileniyor. Bu anlamda Bulgaristan hükümeti ile bakanlığımız arasında 2 hafta önce bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında inşallah taşkınlığın önlenmesine yönelik olarak havzanın korunmasına yönelik ciddi bir çalışma yapılacak. Bu önemli bir gelişme. Çünkü bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde bu konu biraz öteleniyordu ama artık bu karara bağlandı. İnşallah kısa sürede Bulgaristan'dan bir heyet gelecek buradaki araziyi inceleyecek" dedi.
 
PROJE ÇERÇEVESİNDE BELİRLENECEK
Amaçlarının taşkınların önlenmesi olduğunu ifade eden Kadıoğlu, "Tunca veMeriç konusunda bu çalışmaları paydaşlarımızla komşularımızla yürütmek. Çünkü biz etkilenen ülkeyiz. Dolayısıyla bu çalışmalar birlikte yürütülürse başarılı olur. Meriç havzasıyla ilgili olarak bu yılın sonunda veya önümüzdeki yıl hem Meriç hem de Ergene ile alakalı olarak Avrupa Birliği destekli bir proje yapacağız. Bu proje çerçevesinde hem Bulgaristan hem de Yunanistan proje içerisinde olacak. Dolayısıyla üç ülkeli bir proje olacak. Bu proje sonucunda ne tür eylemler yapmamız gerekiyor ne tür adımlar atmamız gerekiyor. Buna yönelik olarak ne tür yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bütün bu çalışmalar o proje çerçevesinde belirlenecek" dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER