Gündüz tebrik, gece şantaj

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hafta sonu torununun sünnet düğününü yaparak onun mutluluğunu yaşarken, ertesi günün akşamı torunu Arça Yusuf Sucu’nun babası Çağdaş Sucu’nun

GÜNDEM 12.06.2013 01:52:00 0
Gündüz tebrik, gece şantaj
ALIKOYUP ŞANTAJ YAPTILAR
İddiaya göre Pazar gecesi saat 21.20 sıralarında Kapaklı Belediyesi önünden Çağdaş Sucu’nun arabasına binen A.A., Çağdaş Sucu ile birlikte Kazak Gölü Ormanlık alanına gitti. Zanlılar burada Sucu’yu kiraladıkları 34 EA 6820 plakalı Renault Symbol marka araca bindirdi. Burada Sucu’yu yaklaşık 2 saat alıkoyan zanlılar Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın damadı Çağdaş Sucu’ya şantaj yaptılar. İddiaya göre Başkan İrfan Mandalı’nın gelmesini isteyen ve Çağdaş Sucu’dan teminat isteyen zanlılar, Mandalı’nın gelmemesi halinde Sucu’nun ailesine zarar vereceklerini söyledi. Zanlılar Sucu’nun parasının olmadığını söylemesi üzerine şüpheliler Sucu' nun parayı veremeyeceğini söylemesi üzerine '' 10 bin TL'n de mi yok'' diyerek Suca'dan 10 bin TL istedi.  Bir gün sonra parayı almak üzere Sucu’yu serbest bıraktı.
 
KISKIVRAK YAKALANDILAR
Ertesi gün parayı almak üzere Çağdaş Sucu’nun Pınar Bulvarı üzerindeki işyerine gelen S.D ve A.A., parayı almak isterken Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, gece 4 ayrı noktaya daha operasyon düzenleyerek A.Y. ve A.D.’yi de gözaltına aldı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı İsmail Akça’nın yürüttüğü soruşturmada, zanlıların evinde arama yapan polis ekipleri, 7.65 kurusıkıdan bozma bir silah, bir adet fotoğraf makinesi ve görüntülere de el koydu. Zanlıların ayrıca Cumartesi günü Arça Yusuf Sucu’nun sünnet düğününe katılarak Sucu ailesini tebrik ettiği öğrenildi.
 
SERBEST BIRAKILDILAR
Şüphelilerden 2’si emniyette verdikleri ifadede suçlamaları kabul etmezken, emniyette ifade vermeyi reddeden diğer 2 şüphelinin de savcılıkta verdiği ifadede suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. 4 şüphelinin ifadelerinde, iddia edildiği gibi bir alıkoyma ve şantaj durumunun söz konusu olmadığını, içki içmek için Kazak Gölü’ne gittiklerini ve Çağdaş Sucu’yu da içki içmek için oraya çağırdıklarını söyledikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
Haber / Şaban KARDEŞ