İnovasyonu anlattı

Namık Kemal Üniversitesi’ne söyleşi için gelen Yıldız Holding Global AR-GE ve İnovasyon Grup Başkanı ve Northstar Innovation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kaafarani, sohbet öncesinde NKÜ Rekt

GÜNDEM 8.06.2013 02:12:00 0
İnovasyonu anlattı
İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞILMALI
Ziyarette NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci ve Northstar Innovation Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. Bilal Kaafarani ziyarette sanayilerin üniversiteler ile işbirliği içerisinde çalışmalar ortaya koymaları gerektiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek de “Üniversite olarak her zaman sanayiler ile işbirliğine öncelik veriyoruz. Tekirdağ tarım ve liman kenti olma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bir sanayi kenti” diyerek bunun kendileri için büyük bir avantaj oluşturduğunu söyledi.
 
SÖYLEŞİDE BİR ARAYA GELDİLER
Bilal Kaafarani, ziyaretin ardından Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda “İnovasyon Nedir, Nasıl Gerçekleştirilir” konulu söyleşide NKÜ öğretim elemanları ile bir araya geldi. Söyleşi öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Bilal Kaaporani gibi Uluslararası alanda pek çok başarıya sahip innovasyon yöneticisini üniversitede konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Osman Şimşek, “Bu ziyaretler ile Üniversite-Sanayi alanında önemli projelere imza atama fırsatımız oluyor. Umuyorum ki, bu projelerin ilk adımı atılmış olur ve devamı da ilerleyen dönemlerde gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile pekiştirilir” dedi.
 
BU GÜVENİ SAĞLAYABİLİRİZ
NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci ise konuşmasında bölümden mezun olan öğrencilerin, sektörde çok önemli görevlerde bulunduğunu belirtti. Bu güne kadar bu önemli iki gücün yan yana projeler üretememesinin en büyün nedenini güven eksikliğine bağlayan Kaafarani, üniversiteleri ziyaret ederek bu güveni sağlayabileceklerini ifade etti.
 
Haber / Menşure KARDEŞ