Çanakkale 1915 gezici müzesine ziyaretçi akını

6-15 Mayıs tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda vatandaşların ziyaretine açılan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, bu kez Kapaklı Belediyesi'nin katkılarıyla geçtiğimiz gün yapılan aÃ?

GÜNDEM 28.05.2013 23:43:00 0
Çanakkale 1915 gezici müzesine ziyaretçi akını
MÜZE YETKİLİLERİ İLGİDEN MEMNUN
Kapaklı’ya gelen ve Beyaz Saray Düğün Salonu’nda 5 gün boyunca ziyarete açık kalacak olan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, başta öğrenciler olmak üzere Kapaklı halkının akınına uğradı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde ziyaret ettikleri müzede tarihi Çanakkale Savaşı'na ilişkin bilgilerini pekiştirme fırsatı buluyor. Müze yetkilileri, Kapaklı halkının ilk iki günde gösterdiği yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
 
TARİH BİLGİLERİNİ PEKİŞTİRİYORLAR
Çanakkale Savaşlarını anlatmak amacıyla hazırlanan ve geçtiğimiz gün Kapaklı Belediyesi'nin organizasyonu ile ilçeye gelerek ziyarete açılan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, beş günlük programın ardından Kapaklı’dan ayrılacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gezici müzede, Çanakkale Savaşı'ndan kalan 6 bin merminin yanı sıra o dönemde kullanılan pek çok malzeme, askerlerin giydikleri elbiseler, çarıklar, o dönemde kullanılan silahlar, Seyit Onbaşı heykeli ve maketler sergileniyor.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ